DrumPants tuo triggerin kiinni soittajaan

Image

Jos olet nähnyt Fleetwood Macin kiertueelta taltioidun videon Tango in the Night Tour, muistat Mick Fleetwoodin rumpusoolon, jossa hänen vaatteisiinsa on piilotettu midi-triggereita ja hän läimii liiviään käynnistäen sampleja.

Teknologia oli siis olemassa jo 80-luvun lopulla, muttei siitä koskaan tullut valtavirran tuotteistusta. Harpataan nykyaikaan, jossa San Franciscossa toimiva DrumPants on osittain joukkorahoituksella kehittänyt DrumPants 2.0:n, johon kuuluu kaksi pienehköä vaikkapa housunlahkeeseen kiinnitettävää liuskaa kahdella triggerilla ja kaksi poljettavaa lätkää, joissa on yksi triggeri. Näiden signaali kootaan Bluetooth-lähettimeen, joka siirtää datan langattomasti MIDInä vastaanottavaan laitteeseen.

Systeemiin kuuluva sovellus tukee iOS:a, Androidia ja Windowsia, joten trigatttavat samplet voidaan taltioida sekä moderniin puhelimeen, tablettiin, että läppäriin.

Vaikkei DrumPants muodostuisi kaupalliseksi menestykseksi, se kuitenkin osoittaa kehityksen suuntaa: aivan varmasti muusikoiden käyttöön on tulossa minikokoisia kytkimiä kiinnitettäväksi soittimeen tai käteen, ja näillä voidaan lähettää langattomasti vaikkapa efektien kytkentöjä, patchien ja kanavien vaihtoja sekä ohjelmien käynnistyksiä.

Fleetwood Mac on parhaillaan kiertueella – olisiko Mick kiinnostunut?

DrumPantsin esittelyvideon löydät tästä linkistä.

Lisätiedot: DrumPants