Duesenberg Fairytale Lapsteel Split/King – neljällä mikillä

Image

Saksalaisvalmistaja on julkistanut vaihtoehtoisen version lap steel -kitarastaan. 

Duesenberg Fairytale Lapsteel Split/Kingissä on kuusi kieltä, ja sen runko valmistettu korinasta lukuunottamatta virityspään vaahterapintaa. Kielten soiva pituus eli mensuuri on 648 millimetriä (25,5 tuumaa), tallan leveydeksi ilmoitetaan 65 millimetriä, ja kielten välitys puolestaan on 54 millimetriä. 
Virityskoneistoiksi on asennettu valmistajan omat Z-Tunerit. 

Image

Split/King-pääte soittimen nimessä tulee siitä, että tässä lap steelissä on varsinaisesti neljä mikkiä, koska yhdessä kotelossa on sekä humbucker että oikea yksikelainen mikki normaalisti käytettävän kelojen puolituksen sijaan. 
Mikeille on yhteiset volume- sekä sävysäätimet, joista jälkimmäisen todetaan mahdollistavan hyvin nopeat tone-swellit. Lisäksi on kolmiasentoinen valitsin sekä kaksi SplitKing -valintakytkintä. 

Fairytale Lapsteel Split/King on varustettu myös parilla muulla erikoisominaisuudella. 
Ensinnäkin siinä on ”easy-shift”-capo, jonka saa vapautettua sen päällä olevaa sormiruuvia löysäämällä. Tämän jälkeen capon liikuttaminen onnistuu portaattomasti otelautaa halkovassa urassa. 

Image

Toinen erikoisuus on kahdella käsikammella varustettu multibender-talla, joka mahdollistaa kielten venyttämisen ylös- ja alaspäin puoli- tai kokosävelaskelaskeleen verran. Käyttäjä voi säätää kampien toiminnan kielikohtaisesti mieleisekseen, ja halutessaan tallaan voidaan asentaa jopa viisi kampea. Lisäkammet tulee hankkia erikseen. 

Duesenberg Fairytale Lapsteel Split/Kingin fyysiset mitat ovat 94 x 19 x 4,2 senttimetriä, ja sen viimeistely on tehty PUR-lakalla. Soittimen metalliosat ovat niklatut. 

Lisätiedot: F-Musiikki