DWe – sähkörummut langattomasti

Image

Tiettävästi maailman ensimmäinen langaton sähkörumpumallisto helpottaa roudaamista ja siistii  rumpukioskin visuaalista olemusta. Nopeasti vaihdettavat soundit ja vireet ovat malliston ilmeiset valttikortit, mutta rummut toimivat tarvittaessa myös täysin akustisina soittimina!


Uutuusmalliston e33-rungot valmistetaan vaahterasta omassa tehtaassa Kaliforniassa ja varustetaan DW:n omalla sensori/triggeri-systeemillä, jonka kerrotaan olevan sekä tarkka että nopea. Latenssia ei lyönnin tunnistuksessa ja viestin välittämisessä ole valmistajan mukaan lainkaan.

Koska kaapeleita ei tarvitse kytkeä, setti on soittovalmis heti paketista esiin otettuna ja koottuna, kuten perinteiset akustisetkin rummut.
DWe-rummut toimitetaan sähkösoittoon tarkoitetuilla mesh-kalvoilla, mutta jokaisen rummun mukana tulee myös akustista käyttöä varten tarkoitettu normaali lyöntikalvo.

Soundien hallinta ja miksaus hoidetaan setin mukana toimitettavalla DW Soundworks -applikaatiolla, joka on juuri tähän tarkoitukseen luotu virtuaali-instrumentti.
Soundworks toimii sekä itsenäisenä instrumenttina että DAW-ohjelmaan asennettuna plugin-soittimena.

Image

Viestit rummustolta tietokoneelle välitetään tietokoneen USB-väylään kytkettävällä langattomalla vastaanottimella, jossa on myös kuulokeliitäntä soittajan omaa monitorikuuntelua varten.

 

Image

Soundworks tunnistaa DWe:n sensoreiden tuottaman datan, joka sisältää jokaisen rummun kohdalla tietoa viideltä eri vyöhykkeeltä eli lyöntikohdalta, joista jokaisessa on 18 eri lyöntivoimakkuuksiin reagoivaa soundikerrosta päällekkäin. Valmistajan mukaan tällä saavutetaan perinteistä akustista soitinta vastaava tuntuma ja äänen käyttäytyminen.

Virvelirummussa käytetään digiMag-mattokoneistoa sekä kalvoa vasten painautuvan käden painoon reagoivaa sensorimekaniikkaa kanttilyönnin toistamiseksi.

DWe-symbaaleiden soittopinta puolestaan on päällystetty metallilla autenttisen kapulatuntuman saavuttamiseksi ja niissä on kolme eri vyöhykettä – reuna, selkä, sekä kupu. Symbaalit tunnistavat myös soinnin sammuttamisen reunasta kiinni koppaamalle ja pinta on soitettavissa kauttaaltaan, jokapuolella ja koko symbaalin alalla.

Samat ominaisuudet koskevat myös hihat-symbaaleita, jotka voi soittoa varten asentaa tavalliseen vakiomalliseen telineeseen.

Mukana kehitystyössä DW:llä on ollut nimekäs joukko huippurumpaleita Chad Wackermanista Terry Bozzioon ja Sheila E:stä Josh Freesen kautta Thomas Langiin, vain muutamia tässä mainitakseni.

 

Image

DWe-settejä myydään neljän ja viiden rummun kokoonpanoina, joko telineiden kera tai ilman.
Pinnaksi voi valita eksoottisen kuviovaahteran ruskeaan sävytetyllä lakalla, punaisen tai sinihohtoisen värin, tumman kimaltelevan yötaivaan tai vaalean helmiäisen.

Lisätiedot: Gewa Music, Suomi