EBS Magni 502 – kevyt ja kompakti

Valmistajan mukaan kaiuttimien neodyymimagneettien ja tarkoituksenmukaisten materiaalivalintojen ansiosta Magni 502 sijoittuu kokoluokkansa keveimpien bassokombojen joukkoon.

 

Kombon vahvistinosa vastaa Reidmar 502 -mallia niin 500 watin nimellistehon kuin toimintojensakin osalta.
Äänekkyyden säätöön vahvistimessa on erilliset gain- ja volume-potentiometrit.

Magni 502:n soundin perusluonteeksi on ns. suoran vasteen sijaan Character-kytkimen takaa löytyvä esiekvalisoitu vaihtoehto. Se käsittää matalien taajuuksien korostuksen (+7 dB @ 40 Hz), keskialueen lievän vaimennuksen (-2 dB @ 800 Hz), sekä ylärekisterin kohtuullisen korostuksen ( +3 dB @ 10 Hz).

 

 

Soundin omatoimiseen muokkaamiseen Magni 502:ssa on kolmialueinen ekvalisaattori, jossa basso- ja diskanttisäätimien väliin sijoittuu puoliparametrinen keskialueen säätö.
Hyllytyyppisen bassokorjaimen (bass) nimellinen rajataajuus on 60 Hz, ja vahvistusta tai vaimennusta saa enimmillään 18 desibeliä
Sama määrä korostusta tai vaihtoehtoisesti vaimennusta löytyy niin ikään hyllytyyppisen diskanttisäädön (treble) takaa, ja se vaikuttaa kuuden kilohertsin yläpuoliseen alueeseen.
Edellisten väliin jäävä keskialueen säätö (middle) voidaan portaattomasti kohdistaa 100 Hz – 6 kHz taajuusalueella, jossa korostus on enimmillään 12 desibeliä ja vaihtoehtoinen vaimennus puolestaan 15 desibeliä.

Ekvalisaattorin jatkona on vielä erillinen Bright-säätö, joka sekin on hyllykorjaimen tyyppinen, mutta vaikutusalueen alarajaksi sille on asetettu 10 kilohertsiä. Tämä säätö toimii pelkästään korostuksena, jota saa säädintä kääntämällä enimmillään 15 desibeliä.

Soiton dynamiikan hallintaa varten EBS on perinteisesti varustanut vahvistimensa yksinkertaisella yhden säätimen kompressorilla ja sellainen kuuluu myös Magni 502:n varusteluun.

EBS Magni 502:ssa on kaksi 10-tuumaista kartioelementtiä sekä yli 4,5 kilohertsin taajuudet toistava tweeter. Mallin toistokaistaksi ilmoitetaan 45 Hz – 20 kHz.

 

Takalaitaan sijoitetut liitännät koostuvat neljän ohmin impedanssilla toimivan lisäkaiuttimen lähdön (Speakon), sekä kuulokeliitännän, linjatason balansoimattoman lähdön (6,3 mm jakki), efektilenkin syöttö- ja paluujakit (6,3 mm), sekä balansoidun linjalähdön mikseriin kytkemistä varten (XLR).
Viimeksi mainittuun voi kytkimillä valita joko ennen ekvalisointia tai sen jälkeen haaroitetun signaalin.
Lisäksi balansoitu lähtö on varustettu audiomaaton erotuskytkimellä maalenkkien estämiseksi.

EBS Magni 502:n painoksi ilmoitetaan 14,5 kiloa ja sen ulkomitat ovat 560 x 440 x 365 (K x L x S, mm). Kombo on verhoiltu kovalla vinyylipinnoitteella, jota kuvaillaan kulutusta erinomaisesti kestäväksi materiaaliksi. 

Lisätiedot: F-Musiikki

07.09.2022
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy