EBS Reidmar 750 – kevyesti kovempaa!

Image

Image

 

 

EBS toi Frankfurtin musiikkimessuille pedaaleiden ohessa myös uutta vahvistinkalustoa. Bassolle tarkoitettu Reidmar 750 on kuulemma nyt villimpi ja vahvempi kuin ennen.
 
Reidmarissa käytetään D-tyypin päätevahvistinta, minkä  ansiosta sen paino on saatu pidettyä pienenä. Nimellistehoksi ilmoitetaan 750 wattia, kun aiemman Reidmar-version vastaava lukema oli 470 wattia.
Muutoin vahvistin perustuu tiukasti aiempaan malliin, vaikka analogitekniikalla toteutettuun etuasteeseen onkin lisätty erillinen Drive-lohko tuomaan laajuutta soinnin sävypalettiin – joka sen ansiosta kattaa valmistajan mukaan nyt myös hyökkäävämmät sounditarpeet.

 

Image

Notch-suodin kiertojen estoon sekä säädettävä Bright-suodin laajentavat puolestaan perinteisen, puoliparametrisellä keskialueen säädöllä toteutetun ekvalisaattorin toimintaa.
EBS:n oma säädettävä kompressori löytyy yhä vahvistimesta vakiovarusteena, ja efektilenkki mahdollistaa ulkolaitakaluston käytön.

EBS RM-4 -kytkinpedaalilla voi kytkeä päälle ja pois Drive-lohkon, Character-suotimen sekä EQ-osaston sekä mykistää vahvistimen kokonaan.

Image

Valmistajan mukaan Reidmar-nupin kaveriksi sopii mikä tahansa EBS:n valmistama bassokaappi. Kaapin rinnalla tai sen sijasta voi soittaa myös suoraan studio- tai PA-mikserin kanavaan ja siihen tarkoitukseen Reidmar 750 tarjoaa balansoidun linjatason lähdön kaiutinemuloinnilla.

Arvioitu hintaluokka noudattaa sekin mallitunnuksen numeroa ja on siis 750 euroa.

Lisätiedot: F-Musiikki