EHX Lizard Queen – särösoundia oktaaverilla

Image

Alunperin muuan kaksikko rakensi ihan vaan huvin päiten mielikuvituspedaalin 70-luvun EHX-kotelosta mallia ottaneeseen kookkaaseen peltirasiaan, ja soundillinen esikuvakin löytyi samaisen firman historiasta. Rasia maalattiin ajan henkeen sopivasti ja valmistajan nimeksi merkattiin fauxlectro-harmonix.

 

Kun kaikenlaista häröilyä kaihtamattomana efektivalmistajana tunnetun Electro-Harmonixin perustaja Mike Mathews tutustui pedaaliin, hän totesi sen vastaavan todellakin EHX:n ominta spirittiä. Niin täydellisesti, että sellainen piti lisätä EHX:n mallistoon.

Ajatusleikkinä syntyneen pedaalin oli suunnitellut EHX:n perinteestä innoituksensa saanut Josh Scott, joka tunnetaan pedaalifirma JHS:n perustajana. Aisaparinaan hänellä oli graafikko Daniel Danger ja yhteistyön tuloksena syntyi Lizard Queen – säröpedaali, josta irtoaa myös alkuperäistä ääntä oktaavia korkeammalta soiva stemma.

Image

Transistorikytkentään perustuva Lizard on kolmen säätimen rasia, jossa oktaavikerrannaisen voimakkuudelle on oma potentiometrinsä.
Kaksi muuta säätöä ovat äänevoimakkuuden kontrolli (volume) sekä Balance, jota käyttämällä haetaan sopivaa tasapainoa puhtaiden ja pitkään soivien soundien sekä lyhykäisemmin turahtavien fuzz-sointien välillä.

Image

Kookkaan peltirasian sijaan Lizard Queen on toteutettu nyt EHX:n standardina olevaan painevalettuun alumiinikoteloon.
Bypass-kytkentä on true-tyyppiä ja pedaalin käyttövoimaksi riittää paristokin. Yhdeksän voltin virtalähteen käyttö on toki mahdollista.

Lisätiedot:

• EM Nordic
• Custom Sounds