EHX Slap-Back Echo – klassikko minipedaalina

Image

Electro-Harmonix on julkaissut uuden version vanhasta ´70-luvun Slap-Back-delaystaan. Uusi versio on tehty ruuhkaista tai pientä pedaalilautaa silmällä pitäen, mutta sen ulkonäkö on alkuperäiselle uskollinen.

 

EHX Slap-Back Echo tuottaa lyhyen viive-efektin, joka on tuttu etenkin ´50-luvun rockista ja kantrikitaroinnista.

Image

Time-kytkimellä valitaan viiveen pituus kolmesta mahdollisesta (kytkimen ala-asento 45 millisekuntia; keskiasento 65 millisekuntia; yläasento 100 millisekuntia).
Blend-säätimellä taas asetetaan kuivan signaalin ja efektin välinen suhde. Täysin myötäpäivään säädettynä kuuluu pelkkää delay, ja vastapäivään säädettynä pelkkä kuiva signaali.

EHX Slap-Back Echon gain-säätimellä puolestaan voi nostaa kuivan signaalin tasoa ennen blend-säädintä ja viivekytkentää. Maksimissaan signaalin buustaus onnistuu 20 desibeliin saakka, mikä  takaa sen, että soolot varmasti kuuluvat.

EHX Slap-Back Echon jalkakytkimellä polkaistaan pedaali päälle, jonka merkiksi led-valo syttyy. Ohituskytkentä puolestaan on tyyppiä true bypass.
Pedaalissa on tulo- ja lähtöjakki (amp out) sekä liitäntä yhdeksän voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen), joka kuuluu hintaan.

Lisätiedot:
EM Nordic
Uraltone