Nayteikkuna

Electro-Harmonix Oceans 12 – kaikuja kaksinkertaisesti

Nyt jatketaan sitä minkä Oceans 11 -pedaali pohjusti. Tällä kerralla kaikua tehdään kuitenkin tuplana ja stereona.

 

Oceans 12 -pedaalin kaksi itsenäistä kaikuprosessoria tuottavat kumpainenkin stereoefektrin ja ne voidaan kytkeä toimimaan joko rinnan tai sarjassa.
Stereokuvan luonnetta voi muokata uudella Tide-säädöllä, ja sointia maustaa Lo-Fi-asetuksella.
Ulkoisen ekspressio-pedaalin käyttö sekä muodikas infinite-toiminto löytyvät nekin ominaisuuksien listalta.

Kolmas signaalin reititysvaihtoehto on käyttää tulo- ja lähtöliitäntöjä mono-insertin tavoin, jolloin ensimmäinen efektiprosessori sijoittuu ennen inserttipistettä ja toinen vasta sen jälkeen. Tälle löytyy perusteita, sillä Oceans 12 pystyy kaikujen ohessa myös muunlaisiin efekteihin

 

 

Room-ohjelma sisältää kaksi erityyppistä tilaa: kaikuisan huoneen vaihteohtona on iso hallimainen tila.

Spring puolestaan jäljittelee Fender® 6G15-putkikaikua vuodelta 62, ja hallitsee sen ohessa EHX:n oman Holy Frail -pedaalin jousikaikusimulaation.

Plate sisältää sekin kaksi vaihtoehtoa, jotka perustuvat 60- ja 70-luvun suosittuihin elektro-mekaanisiin peltikaikuihin.

Reverse, eli käänteinen kaiku tarjoaa niin ikään kaksi erilaista efektiä – takapein soivan kaiun, sekä takaperin soitettavat echo-tyyppiset toistot.

Trem vatkaa kolmella eri tavalla kuivaa ja kaiutettua signaali keskenään, Mod puolestaan yhdistelee kolmella eri tavalla flangeria, chorusta ja kaikua toisiinsa.

Dyna on sekin kolmen variantin efekti, ja sitä kuvaillaan kokeellisten soundien lähteeksi.
Kokeelliseksi tai tehostemaailman juureksi voitaineen kutsua myös choruksella tai flangerilla höystettyä Auto-Inf-efektiä, joka tarvittaessa seuraa soittoa luoden uusia kerroksia sen mukaisesti.

Shimmer jatkaa elokuvallisten maisemien maalailuun sopivia tehosteita oktaavikerrannaisia tuottavana vaihtoehtona, josta on valittavana jälleen kaksi erilaista versiota.

Polyphonic on sekin kahden erilaisen moodin efekti ja perustuu eri suuntiin liikkuvien vireenmuunnosten ja kaiun yhdistelyyn.

Hännän huippuna on Resonant – jälleen kahtena eri tulkintana. Jujuna tällä efektillä on halutuille taajuuksille viritettävä resonaattorit ja itsekseen oskilloivat suotimet. 

Soundien kerrosteluun soveltuva Infinite-kaiku onnistuu EHX:n mukaan lähes kaikilla eri kaikutyypeillä, ja Tails-kytkimellä voidaan määrittää jäävätkö efektien hännät soimaan vai katkaistaanko ne välittömästi, kun efekti polkaistaan pois päältä.

Oceans 12 -pedaalissa on 24 muistipaikkaa preseteille ja sen mukana toimitetaan EHX:n standardivirtalähde (9,6 V / 200 mA).

 

Lisätiedot: EM Nordic • Musacorner • Soundtools • Uraltone

09.03.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy