Electro-Harmonix POG3 – oktaaveri vaativille

Image

EHX:n uusin pedaali on valmistajansa suurin ja pystyvin.

Kitaristeille suunnattu POG3 (Polyphonic Octave Generatort 3) osaa luoda soitetun rinnalle viisi keinotekoista lisä-ääntä, joille jokaiselle on omat säätönsä niin voimakkuuden kuin panoroinninkin suhteen.
Aiemmista malleista tutut Attack-, Filter- ja Detune-säätimet ovat myös POG3:ssa, samoin suotimen Q-arvoa ja pyyhkäisyn nopeutta pääsee säätämään. 

Mainitut lisä-äänet ovat kaksi oktaavia alkuperäistä alempi, oktaavin alkuperäistä alempi, kvintin alkuperäistä ylempi, sekä oktaavin ja kaksi oktaavia alkuperäistä ylempänä soivat kerrannaiset.
Alkuperäisen POGin tavoin laite tunnistaa valmistajan sanoin "salamannopeasti" soitetun äänen vireen ja tuottaa sille mainitut kerrannaiset, joista yläpuolinen kvintti on aivan uusi ja juuri tähän laitteeseen kehitetty muunnos. 
EHX:ltä kerrotaan, että POG3 tunnistaa myös soinnut ja pystyy yhtä lailla tuottamaan niille lisäharmoniat samalla tavalla kuin yksiäänisellekin soitolle.

Image

128 x 32 merkin OLED-näyttö, selkeäksi kuvailtu menu-rakenne, ja valaistut liukusätimet tekevät valmistajan mukaan käytöstä nopeata ja helppoa.
Valmiita ohjelmia voi tallentaa laitteen 100 muistipaikkaan.

Image

 

POG3 on midi-ohjattava ja siinä on liitäntä ulkoiselle ekspressiopedaalille.

Stereolähdön lisäksi pedaalissa on erikseen Dry out - eli lähtöjakki alkuperäiselle kuivalle signaalille, joten lisä-äänet voi panoroida stereokannalle ja kuivan signaalin syöttää suoraan omaa reittiään seuraavalla laitteelle.

POG3:ssa on myös USB-liitäntä, jonka kautta se keskustelee Mac- ja Windows-järjestelmissä toimivaan EHXport-applikaation kanssa.

Lisätiedot: Electro-Harmonix