Epiphone 150th Anniversary Crestwood Custom – juhlamallia pukkaa

Image

Epiphone julkisti 150-vuotisen taipaleensa kunniaksi uusia malleja. Niihin kuuluu myös juhlaversio Crestwoodista.


Vibrakammella varustettu Crestwood Custom julkistettiin alunperin 1959, jolloin se oli valmistajansa ensimmäinen kahdella mikillä varustettu lankkukitara. Tuon esikuvan mukaisesti juhlamallissa on epäsymmetrinen mahonkikoppa kahdella soololovella. Kaula on niin ikään mahonkia, ja se on kiinnitetty runkoon Gibson-perinteen mukaisesti liimaliitoksella.
Kaulaprofiilia kuvataan tyypiltään ´60-luvun SlimTaper D -malliksi. Otelauta puolestaan on intialaista laakeripuuta 12 tuuman radiuksella sekä medium jumbo -tyypin nauhoilla.
Mensuuri eli kielten soiva pituus on 628,65 millimetriä (24,75 tuumaa).

Image

Epiphonen juhlapainos 150-vuotiaasta Anniversary Crestwood Customista on varustettu nykyaikaisella Graph Techin satulalla, jonka leveydeksi ilmoitetaan 43 millimetriä.
Virityskoneistot ovat Wilkinsonin valmistamat, kun taas LockTone Tune-O-Matic -talla ja Tremotone Vibrato ovat valmistajan omaa tuotantoa.

Epiphone Crestwood Customiin on asennettu Gibsonin Yhdysvalloissa valmistamat mini-humbuckerit. Niiden hallinnassa palvelevat retrohenkiset, mikkikohtaiset volume- ja sävysäätimet CTS-potentiometreillä sekä Switchcraftin kolmiasentoinen valitsin.

Epiphone 150th Anniversary Crestwood Custom toimitetaan kovan laukun kanssa, ja kotelossa on luonnollisestikin valmistajan juhlavuoden leima. Soitin on saatavilla California Coral -viimeistelyllä.

Image

Juhlamalleihin kuuluu myös ilman vibrakampea valmistettava 150th Anniversary Wilshire, joka on ominaisuuksiltaan ja materiaaleiltaan muuten samanlainen instrumentti. Se on saatavilla Pacific Blue -viimeistelyllä.

Lisätiedot: Algam Nordic