Epiphone 150th Anniversary Sheraton – klassikon juhlamalli

Image

Esimerkiksi John Lee Hookerin käyttämä Sheraton on yksi Epiphonen klassisia malleja, ja myös siitä on tänä vuonna julkaistu valmistajan 150-vuotista taivalta juhlistava versio. Juhlamalli on varustettu Gibsonin Yhdysvalloissa valmistamilla mikeillä.

Epiphone 150th Anniversary Sheratonin ES-tyylinen puoliakustinen koppa on jaettu kahteen lohkoon täyspuisella keskipalkilla, mikä vähentää soittimen kiertoherkkyyttä. Runkomateriaali on laminoitu vaahtera, näin myös kaarevan kannen osalta.

Image

Yhdestä mahonkipalasta valmistettu kaula on muotoiltu ´60-lukulaiseen SlimTaper-profiiliin, ja se on kiinnitetty koppaan liimaliitoksella.

Image

Otelauta taas on intialaista laakeripuuta 12 tuuman radiuksella ja medium jumbo -kokoisilla nauhoilla.
Kielten soiva pituus puolestaan on 628,65 millimetriä (24,75 tuumaa), eli perinteistä Gibson-mittaa.

Epiphone 150th Anniversary Sheraton on varustettu GraphTechin satulalla, joka on leveydeltään 43 millimetriä.
Groverin valmistamat virityskoneistot ovat mallia Rotomatic, kun taas LockTone Tune-O-Matic-talla on valmistajan omaa tuotantoa.
Kitarassa on myös Tremotone-vibrasysteemi koristeellisella kieltenpidikkeellä.

Sheratoniin on asennettu kaksi Gibsonin minihumbuckeria. Kummallekin mikille on omat volume- ja sävysäätimet, joissa on käytetty CTS-potentiometrejä ja Orange Drop -kondensaattoreita. Switchcraftin valmistama kytkin on kolmiasentoinen.

Epiphone 150th Anniversary Sheraton toimitetaan kovalla laukulla, jossa on valmistajan 150-vuotisjuhlavuoden leima. Kitara on saatavilla yhdellä viimeistelyllä (Cherry).

Lisätiedot: Algam Nordic