Epiphone Adam Jones Les Paul Custom Art Collection – taidekitaroita

Image

Epiphonen Adam Jones Les Paul Custom Art Collection koostuu Silverburst Les Paul Custom -kitaroista, jotka on kustomoitu taidejäljennöksillä.
Soitinten pohjassa olevat kuvitukset ovat Tool-yhtyeestä tutun Adam Jonesin kuratoimia, ja ne on suunnitellut Korin Faught. Kaikkiaan mallistoon on luvassa seitsemän soitinta, joista kaksi on nyt julkaistu.

 

Epiphone Adam Jones Les Paul Custom Art Collection: Frazetta "The Berserker" sekä Mark Ryden´s “The Veil of Bees” (avauskuvassa) ovat molemmat spekseiltään samanlaisia instrumentteja. Molemmissa on mahonkirunko vaahterakannella sekä kolmesta palasta tehty vaahterakaula Adam Jonesin kaulaprofiililla.
Otelauta puolestaan on eebenpuuta 12 tuuman radiuksella, kun taas kielten soiva pituus on 628,65 millimetriä eli 24,75 tuumaa.

Image

 

Image

Epiphone Frazetta The Berserkerin (kuvassa yllä) sekä Mark Ryden´s The Veil of Bees -kitaroissa on GraphTechin satula, joka on leveydeltään 43 millimetriä.
Vintage-tyyliset virityskoneistot ovat kromatut, ja ne toimivat 16:1-suhteella.
LockTone Tune-O-Matic-tyypin talla ja kieltenpidike ovat valmistajan omaa tuotantoa.

Epiphone Frazetta The Berserker sekä Mark Ryden´s The Veil of Bees on varustettu kaula-asemassa valmistajan omalla ProBucker Custom -mikillä, kun taas talla-asemaan on asennettu Seymour Duncan Distortion.
Mikkivalitsin on kolmiasentoinen, ja molemmille mikeille on itsenäiset volume- ja sävysäätimet CTS-potentiometreillä ja Orange Drop -kondensaattoreilla.

Epiphone Adam Jones Les Paul Custom Art Collection -soittimien hintaan sisältyy Protector-sarjan kova laukku.

Image

Lisätiedot: Algam Nordic