Epiphone Kirk Hammett "Greeny" 1959 Les Paul Standard – uuspainos kolmen mestarin kitarasta

Image

Metallica-kitaristin omistuksessa nykyään olevan ”Greenyn” aikaisempia omistajia olivat  Peter Green ja Gary Moore. Nyt Epiphone on julkistanut kitarasta Hammettin nimikkoversion yhteistyössä Gibson Custom Shopin kanssa.

 

Kirk Hammett "Greeny" 1959 Les Paul Standardissa on mahonkirunko varustettuna kannella, joka on tehty AAA-luokan loimuvaahteraviilusta.

Image

Luonnollisestikin nimenomaan liimaliitoksella runkoon liitetty mahonkikaula on valmistettu yhdestä palasta, ja se on muotoiltu ”Custom Greeny”-profiiliin.
Otelaudan materiaaliksi mainitaan Indian Laurel (laakeripuu) 12 tuuman radiuksella, ja varustettuna medium jumbo -tyypin nauhoilla.
Kielten soiva pituus puolestaan on se Gibsonille perinteinen 628,65 millimetriä eli 24,75 tuumaa.

Epiphone Kirk Hammett "Greeny" 1959 Les Paul Standard on varustettu Graph Techin satulalla, jonka leveys on 43 millimetriä.
Virityskoneistot ovat Groverin Rotomatic-sarjaa, ja talla tyyppiä Tune-O-Matic varustettuna LockTone-kieltenpidikkeellä.

Soittimeen on asennettu kaksi Gibson USA Greenybucker -humbuckeria ja valitsin on Switchcraftin kolmiasentoisen vipukytkin.
Kaula-asemassa oleva mikki on asennettu käänteisesti, ja lisäksi sen napaisuus on käännetty, joten keskiasennossa saadaan esikuvan kuulu ”off the phase” -soundi.
Mikeille on omat volume- ja sävysäätimet, Malloryn kondensaattorein ja CTS-potentiometrein.

Epiphone Kirk Hammett "Greeny" 1959 Les Paul Standard on saatavilla Greeny Burst -viimeistelyllä, ja ainoastaan oikeakätisenä. Mukana toimitetaan kova laukku.

Lisätiedot: Algam Nordic