Epiphone Tony Iommi Signature Custom SG – kitara riffimestarin tyyliin 2015

Image

Image

 

 

Olisin mielelläni kysynyt Tony Iommilta itseltään Black Sabbathin suunnitelmista miehen piipahtaessa Frankfurtin messuilla muutamassa nimmarisessiossa – mutta eipä mitään toivoa moisesta, sillä jo tuntia ennen tähden saapumista jonot olivat venähtäneet yli 100 metrin mittaisiksi ja kasvoivat siitä vielä lisää.

Onneksi Iommi-aiheista uutista oli helpomminkin tavoitettavissa Epiphonen osastolta. Epiphonehan on jo kymmenisen vuotta sitten tuonut markkinoille Iommi G-400:n, joka puolestaan oli edullisempi versiointi Gibsonin Custom Shopin erikoismallista. Molempia löytyy nykyään satunnaisesti käytettyjen markkinoilta.


Tämän vuoden uutuus on päivitetty versio, Epiphone Tony Iommi Signature Custom SG. Siinä on mikkeinä kromikuorisena viimeisimmät versiot Gibson USAn Iommille suunnittelemista erikoismalleista ja kitara on mahonkinen ja – tietysti – musta. Eebenpuisessa otelaudassa on vihdoinkin tutut ristimerkinnät koko laudan mitalta. Totta kai se on saatavana sekä vasen- että oikeakätisenä.

Juuri saamamme tiedon mukaan Black Sabbath aikoo tehdä vielä yhden albumin ja ison kiertueen. Iommilla on oma kappaleensa Epiphonesta, joten sitä kuultaneen hänenkin käsittelyssään.

Lisätiedot: Into-Luthman