Eventide Misha – Eurorackiin istuva sekvensseri

Eventiden Eurorack-instrumentti/sekvensseri Misha lähestyy soittamista ja melodioiden luontia intervallien kautta. Sitä voidaan soittaa suoraan etulaidan näppäimillä, koskettimilstolla, tai vaikkapa tietokoneen näppäimistöllä. Livesoiton lisäksi laitteella voidaan tallentaa kuvioita muokattaviksi monin eri tavoin.

 

Mishaan on ladattu valmiiksi 100 kappaletta erilaisia sävelasteikkoja, aina tavanomaisista länsimaisista mikrotonaalisiin skaaloihin saakka. Soittajalla on käytettävissään tallennustilaa toisen 100 asteikon satsin verran.

Misha voidaan integroida osaksi Eurorack-järjestelmää käyttämällä kolmea itsenäistä T/G/CV-lähtö/tuloparia, ja se voidaan yhdistää audiotyöasemaan, syntetisaattoriin tai sekvensseriin myös midillä.
Lisäksi Mishan sisäiselle oskillaattorille on oma audio-ulostulonsa.

T/G/CV-pareja voidaan hyödyntää eri käyttötarkoituksiin, kuten transponointiin, satunnaistoistoon, sävelasteikkojen lataukseen sekä ulkopuolisten kontrollerien liittämiseen. Ulkoisille laitteille ja midi-koskettimistoille on kartoitettavissa omat kontrollisapluunansa. Mishaa voidaan hallita tarvittaessa myös tietokoneen usb-näppäimistöllä.

 

Kansilevyn intervallinäppäimillä voidaan soittaa suoraan valitun skaalan säveliä ja lisäksi laitteen neljä käyttäjän määriteltävissä olevaa painiketta voidaan asettaa soittamaan intervalleja, tai esimerkiksi oktaaveja tai kromaattisia sävelmuutoksia.

Eventide Mishan sekvensseri on sarjallisen musiikin luonteeseen sopivasti tone row -tyyppinen, ja laitteessa on erillinen clock-sisäätulo ulkopuolisten lähteiden synkronoimiseen. Ppq-asetukset ovat käyttäjän itsensä määriteltävissä.

Firmware-päivityksiä ja Eventide Device Manageria varten laitte on varustettu micro-usb-liittimellä, ja sävelasteikkojen ja asetusten tallentamiseen sekä lataamiseen on oma micro-sd-korttipaikkansa.

Esittelyvideo: 

Lisätiedot: Eventide

04.08.2022
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy