Fender Gold Foil – hippunen kullanhohtoa

Image

Fenderin tämän vuoden uutuuksiin kuuluu soittimien saralla Gold Foil -sarja. Se koostuu sinänsä tutuista soittimista, mutta niiden viimeistelyä ovat innoittaneet ´60-luvun garage rock -bändien käyttämät instrumentit ja tuon ajan postimyyntikitarat.


Fender Gold Foil -mallistoon kuuluu kolme soitinta: Jazzmaster, Jazz Bass ja Telecaster. Varsinaisesti malliston nimi viittaa soittimissa oleviin mikrofoneihin, ja muutenkin viimeistelyn tyyliin.

Fender Gold Foil Jazzmaster 2023 -mallissa on mahonkirunko, ja valmistajan tapaan pulttikiinnitteinen vaahterakaula, jossa on eebenpuinen otelauta.
Kielten soiva pituus (mensuuri) on perinteistä Fender-mittaa eli 25,5 tuumaa (64,77 senttimetriä), ja otelaudan radius puolestaan on 9,5 tuumaa.

Image

Gold Foil Jazzmasterin satula on synteettistä luuta, leveydeltään 42 millimetriä. Soittimessa on rullatalla ja Bigsby® B50 -vibrakoneisto sekä kolme Gold Foil -minihumbuckeria, joiden sointia kuvaillaan ”keskialueelta purevaksi”.
Volume- ja sävysäätimen lisäksi kullekin mikille on oma on/off-kytkimensä. Soitin on saatavilla kahdella viimeistelyllä, Shoreline Gold ja Candy Apple Burst.

Fender Gold Foil Jazz Bass 2023 on varustettu leppärungolla sekä ´60-luvun ”C”-profiiliin muotoilulla vaahterakaulalla. Otelauta on eebenpuuta 9,5 tuumaan radiuksella.
Kielten soiva pituus on Jazz Bassolle perinteinen 34 tuumaa eli 86,36 senttimetriä.

Image


Myös Gold Foil Jazz -bassossa mon synteettinen satula, leveydeltään 38,10 millimetriä.
Mikrofoniksi on asennettu yksikelainen Gold Foil -malli volume- ja tone-säätimin.
Soitin on saatavilla viimeistelyillä Sonic Blue ja 2-color Sunburst.

Porukan kolmas soitin on Gold Foil Telecaster 2023.

Image


Jazzmasterin tapaan siinä on mahonkirunko ja ´60-luvun ”C”-profiiliin muotoiltu vaahterakaula. Otelauta on eebenpuuta 12 tuuman radiuksella, kun taas kielten soiva pituus on 25,5 tuumaa.
Gold Foil Telecasterin 42 millimetriä leveä satula on niin ikään synteettinen, ja tallassa on vintage-tyylisesti kolme messinkistä tallapalaa.
Kitaraan on asennettu kaksi Gold Foil -minihumbuckeria, joille on kolmiasentoinen valitsin sekä yhteiset volume- ja sävysäätimet.
Myös tämä malli on saatavilla kahdella viimeistelyllä, White Blonde ja Candy Apple Burst.

Fender Gold Foil 2023 -malliston soittimet toimitetaan Deluxe-kantopussin kera.

Lisätiedot: Fender