Fender Tone Master ’59 Bassman – virtuaaliajan Bassman

Image

Tone Master -sarjan uusin vahvistin, ’59 Bassman, hyödyntää ”massiivista” digitaalista prosessointia alkuperäisvahvistimen kytkennän ja sen 45-wattisen putkipäätteen mallintamiseen.

Tone Master ’59 Bassmanissa on neljä tuloa, joista kaksi on Normal-kanavalle, ja toinen pari Bright-kanavalle. Molemmissa jakkipareissa jälkimmäinen on herkkyydeltään kuusi desibeliä alhaisempi.

Image

Kanaville on omat volume-säätimensä, kun taas kolmiasentoinen ekvalisaattori (treble, middle, bass), ja yläkeskialuetta varten oleva presence-säädin on kanaville yhteinen. 
Tämän ohella säädinpaneelissa on konvoluutioon perustuvan jousikaikuefektin voimakkuusäädin (reverb).

Alkuperäismallin maksimiteho oli 45 wattia, mutta Tone Master -versiossa on 200-wattinen D-luokan pääteaste. Tehoa voi pudottaa takalaidan kytkimellä, jonka vaihtoehdot ovat 0,5, 1, 5, 12, 22 ja 45 wattia.

Lisäksi pääteasteen toimintaan voi vaikuttaa Vintage/tight-kytkimellä, jolla valitaan virtuaalisen päätevahvistimen negatiiviseksi takaisinkytkennäksi jompi kumpi kahdesta vaihtoehdosta. Näistä ”vintage” on Fenderin mukaan uskollinen alkuperäismallin putkikytkennälle, kun taas ”tight” tuottaa tiukemman matalien taajuuksien toiston. 

Vahvistimessa on omalla volume-säätimellään varustettu balansoitu linjalähtö (XLR, kytkin audiomaaton erotukseen), jolle on myös kolmiasentoinen kytkin mallinnetun kaiutinkaapin käyttöä varten. Vahvistimessa on valmiiksi impulssivasteet kolmelle vaihtoehtoiselle kaiutinkaapille.
Tämän ohella liitännät sisältävät USB C -portin päivityksiä varten, efektiluupin (send, return) sekä liitännän jalkakytkimelle (kaiku, efektiluuppi).

Image

Fender Tone Master ’59 Bassmanissa on neljä 10-tuumaista Jensen P-10R Alnico -kaiutinelementtiä. Tweed-päällystetty kotelo on valmistettu männystä, ja sitä kuvaillaan resonoivaksi ja kevyeksi. 

Lisätiedot: Fender