Fender Vintera II '60s Bass VI – basso kuin kitara

Image

Fenderin uutuuksiin kuuluu Vintera II -mallistoon juuri äskettäin lisätty kuusikielinen Bass VI. Aikoinaan ´60-luvulla esitelty lyhytskaalainen soitinerikoisuus on eräänlainen basson ja kitaran välimuoto, baritonikitara. Uutuusmallin luvataan toistavan alkuperäismallin ominaispiirteet.

 

Fender Vintera II '60s Bass VI:n runko on leppää, ja siihen neljällä pultilla kiinnitetty kaula taas on vaahteraa ´60-luvun puolivälin C-profiiliin muotoiltuna. Perinteisissä merkeissä mennään myös otelaudan kohdalla, joka on paksua ruusupuuta (slab rosewood), minkä taas luvataan antavan soittimelle lämpimän soinnin. Kielten soiva pituus on 30 tuumaa (762 millimetriä), ja otelaudan radius puolestaan 7,25 tuumaa.

Image

Soitin on varustettu synteettisellä luusatulalla, jonka leveys on 42 millimetriä. Valmistajan vintage-tyyliset virityskoneistot on kaikki sijoitettu samalle puolelle virityspäätä. Säädettävän tallan lisäksi varustukseen kuuluu Jazzmaster-tyylinen kieltenkiinnike kelluvalla vibrakoneistolla, johon kampi asennetaan painamalla se kiinnitysaukkoon.

Soittimeen on asennettu kolme yksikelaista Bass VI -mikkiä, joille on yhteiset volume- ja sävysäätimet. Metallilevyssä on puolestaan mikkikohtaiset on/off-kytkimet, ja lisäksi yksi low cut -kytkin. 

Fender Vintera® II '60s Bass VI toimitetaan .025-.095-paksuisella kielisetillä asennettuna. Soitin on saatavilla viimeistelyillä Lake Placid Blue ja Fiesta Red.

Lisätiedot: Fender