Fender Waylon Jennings Phaser – lainsuojattoman soundi

Image

Jo edesmennyt Waylon Jennings oli paitsi outlaw-kantrin kantaisiä, myös phaser-soundin popularisoija kantrimusiikissa. Nyt Fender on julkistanut hänen nimikkopedaalinsa, joka perustuu valmistajan omaan kytkentään vuodelta 1975.

 

Waylon Jennings Phaserissa on kolme säädintä, joista range vaikuttaa efektin taajuuteen. Kun säädintä avaa reilusti, efekti vaikuttaa ainoastaan ylätaajuuksilla, ja vastapäivään kääntäessä phase-shifting kohdistuu alataajuuksille.
Feedback-säätö taas vaikuttaa efektin intensiteettiin, ja rate puolestaan moduloinnin nopeuteen.

Image

Fender Waylon Jennings Phaser on lisäksi varustettu kahdella kytkimellä. Näistä phase on kolmiasentoinen, ja sillä valitaan toisen, neljännen tai kuudennen asteen suodinkytkentä vaiheen siirtoon.
Vaihtoehtoisesti sweet-kytkimellä voidaan ohittaa edellinen kytkin kokonaan, ja siirtyä suoraan ”sweet spottiin”. Tällöin feedback toimii blend-säätimenä, jolla asetetaan efektin ja puhtaan soinnin suhde.

Image

Jalkakytkimellä pedaali polkaistaan päälle tai true bypass -ohitustilaan. Tulo- ja lähtöjakki on sijoitettu alumiinisen kotelon etupäätyyn, samoin kuin liitäntä yhdeksän voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen).
Virtaa pedaali kuluttaa niukanlaisesti ja käyttö onnistuu myös alkaaliparistolla.

Image

Koristeeksi Waylon Jennings Phaseriin on painettu artistin vanha logo.

Lisätiedot: Fender