Gamechanger Audio Bigsby Pedal – vibratalla polkimessa

Latvialainen pedaalivalmistaja Gamechanger on hiihtänyt alusta asti omia latujaan. Näin on uusimmankin tuotteen kanssa, joka on toteutettu yhteistyössä Bigsby-tuotemerkin nykyään omistavan Fenderin kanssa. 


Gamechanger Audio Bigsby Pedal on polyfoninen pitch shifting -pedaali, joka toistaa Bigsby-vibrakammen ja muiden perinteisten tremolo-systeemien tuottaman venytys/vibratoefektin. Gamechanger Audion Bigsby-pedaali on varustettu SHARC®-prosessorilla, ja sitä ajaa algoritmi, joka mahdollistaa pehmeän polyfonisen pitch shifting -efektin matalilla taajuuksilla. Näin pedaalin luvataan säilyttävän sähkökitaroiden ja -bassojen, mukaanlukien baritonikitaroiden, luonnollisen äänensävyn. Lisäksi Bigsby Pedal on varustettu Detune-algoritmillä, joka taas emuloi vibrakoneistojen epätäydellisyyksiä ja dissonanssia.

Gamechanger Audio Bigsby -pedaali on ”aina päällä”.
Poljinkammen pidempää puolta polkaisemalla saa alaspäisen pitch-efektin, ja toisesta päästä ylöspäisen. Toimintasuunnan voi kuitenkin muuttaa päinvastaiseksi invert-valitsimella.
Gamechanger Audio Bigsby on varustettu kaksitoimisella säädinrivistöllä, jotka tarjoavat White- ja Red-tiloissa eri säädöt: Rate/Detune, Blend/Tone, Depth (down-shift/up-shift).

Gamechanger Audio Bigsbyä voidaan ohjata myös MIDI CC- sekä PC-käskyillä. Tällöin äänikortin tai kontrollerin midilähtö kytketään pedaalin midi-tuloon mukana toimitetun adapterin avulla (5-pin).
Lisäksi Bigsbyä voidaan käyttää expressiopedaalina EXP-lähdöstä ohjaamaan muita laitteita. MIDI- ja EXP-parametreihin pääsee käsiksi asetus-menusta, johon pääsee painamalla select-painiketta kahdeksan sekunnin ajan.
Pedaali voidaan myös asettaa latch-tilaan erillisellä jalkakytkimellä.

Gamechanger Audio Bigsbyssä on instrumentille tulo- ja lähtöliitäntä. Pedaali toimii 9V DC-verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen), ja virrankulutukseksi ilmoitetaan 220 milliampeeria. Pedaalin mitat ovat 220 x 110 x 86 millimetriä, ja paino 960 grammaa.

Katso esittelyvideot:

 

Lisätiedot:

DLX Music

• Nordsound
 

26.04.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy