Gibson G-45 Studio – edullisin Gibson-akustinen

Image

Gibson on tänä vuonna esitellyt uuden kokopuisen akustisen kitaran, G-45 -mallin. G tulee tässä tapauksessa sanasta ”generation”, sillä tällä soittimella valmistaja pyrkii houkuttelemaan uuden sukupolven kitaristeja.

Image

G-45 Studio on siis suunnattu niille, jotka haluavat hyvin soivan Gibson-akustisen, mutta eivät pysty maksamaan siitä huippumallien hintaa. Lisäksi helppo soitettavuus on otettu huomioon.

Image

Gibson G-45 Studio valmistetaan käsityönä yhtiön tehtaalla Montanassa. Soittimen kaula on liitetty koppaan perinteisellä dovetail-liimaliitoksella.
Gibson G-45 Studion koppa on legendaarisen J-45 -mallin tapaan ”slope shoulder” -tyylinen, ja siinä on sitkakuusi-kansi sekä pähkinäpuusta tehdyt sivut ja pohja. Kantta tukevat rimat ovat ohentamattomat.

Image

Gibson G-45 Studiossa kaulan materiaali on utile (mahongin sukuinen puu), ja se on muotoiltu valmistajan Advanced Response -profiiliin.
Kielten soiva pituus on 62,865 senttimetriä, ja pähkinäpuusta tehdyn otelaudan radius 16 tuumaa.

Image

Gibson G-45 Studio on varustettu Tusq-satulalla, jonka leveys on 43,82 millimetriä. Myös kielipinnien ja virekompensoidun kielisillan materiaali on Tusq.Muuten talla on valmistettu pähkinäpuusta.
Gibson G-45 Studioon on asennettu Mini Grover Rotomatic -virityskoneistot sekä Fishman Sonitone -elektroniikka.
Volume- ja tone-säätimet on asetettu ääniaukon reunaan.

Gibson G-45 Studio on valmistajan mukaan raikassointinen kitara, jonka kopassa on satiiniviimeistely. Mukana toimitetaan kova laukku.

Gibson G-45 Studion suositushinta on 999 euroa.

Lisätiedot: Into-Luthman