Nayteikkuna

Gibson Les Paul Special TV Yellow 2019 – mustavalko-TV:n ajalta

Gibson on viime vuosina palannut ryminällä juurilleen, mikä näkyy tämänkin vuoden malleissa.
Yksi näistä on Les Paul Special TV Yellow 2019, jonka kerrotaan kunnioittavan valmistajan ”kultaista innovaatioiden aikakautta”.

Gibson Les Paul Special esiteltiin nimittäin alunperin vuonna 1955, ja se perustui edellisenä vuonna julkistettuun Les Paul Junior -malliin, mutta oli varustettu myös kaulamikrofonilla. Keltainen väri puolestaan valittiin, jotta soitin näyttäisi hyvältä mustavalkotelevisiossa!

Gibson Les Paul Special TV Yellow 2019 on varustettu tasaisella mahonkirungolla, joka on päältä lakattu kiiltävällä nitroselluloosalakalla.
Kaulan materiaali on niin ikään mahonki, ja se on varustettu valkoisella reunalistalla sekä muotoiltu ”Vintage 50s”-profiiliin. Kielten soiva pituus on 24,75 tuumaa eli 62,865 senttimetriä.

Les Paul Special TV Yellow 2019 on varustettu ruusupuu-otelaudalla, jonka radius on 12 tuumaa. Medium jumbo -tyyppisiä nauhoja otelaudassa on 22 kappaletta.

Soittimessa on lisäksi Grap Techin satula, ja sen leveys on 43,05 millimetriä. Otelaudan loppupään leveys taas on 57,40 millimetriä.

Gibson Les Paul Special TV Yellow 2019 on varustettu wraparound-tyylin tallalla sekä Kluson Deluxe -virityskoneistoilla.
Kitarassa on kaksi P-90 -mikrofonia sekä molemmille itsenäiset volume- ja tone-säätimet, joiden kytkennässä on käytetty Orange Drop -konkkia. Säätimien vaikutusalueen kerrotaan olevan laaja.

Gibson Les Paul Special TV Yellow 2019 toimitetaan kovan laukun kera.
Mukana tulee myös valmistajan tarvikepakkaus.

Lisätiedot: Into-Luthman

 

25.06.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy