Gibson Theodore Standard – arkistojen aarre

Image

Ison G:n arkistosta löytyneiden piirrustusten pohjalta suunniteltu Theodore oli pari vuotta sitten saatavilla valmistusmäärältään rajoitettuna Custom-versiona. Nyt Gibson on lisännyt sen tavalliseen mallistoonsa.

 

Theodore Standardissa on persoonallinen mahonkirunko kahdella soololovella, ja samaa materiaali SlimTaper-profiiliin muotoiltu kaula. 
Otelauta puolestaan on Intian ruusupuuta 12 tuuman (304,8 millimetrin) radiuksella, ja medium jumbo -tyyppisillä nauhoilla. 

Image

Rungon ja kaulan liitos on tehty perinteiseen tapaan liimalla, ja perinteinen on myös kielten soiva pituus, joka on 24,75 tuumaa eli 628,65 millimetriä. 

Gibson Theodore Standardissa on GraphTechin satula (leveys: 43,053 millimetriä), ja sapelimaiseen lapaan on asennettu Groverin Mini Rotomatic -virityskoneistot. 
Talla puolestaan on tyyppiä ABR-1 Tune-O-Matic. Metalliosat ovat niklattuja. 

Mikrofoneiksi Theodore Standardiin on asennettu kaksi humbuckeria, kaula-asemaan 57 Classic, ja talla-asemaan 57 Classic Plus. 
Säätövaraa tuovat mikeille yhteiset volume- ja sävysäätimet, joiden todetaan olevan käsin kytketyt Orange Drop -kondensaattoreilla. Lisäksi on kolmiasentoinen valitsin. 

Image

Gibson Theodore Standard on saatavilla oikeakätisenä sekä seuraavilla viimeistelyillä: Ebony, Antique Natural sekä Vintage Cherry. 
Kitaran hintaan kuuluu kova laukku. 

Lisätiedot: Gibson