Grace Design Rex & Roxi – soittajille tai miksei laulajillekin

Mikrofonivahvistimistaan parhaiten tunnettu Grace Design on julkistanut kaksi uutta instrumenttietuvahvistinta, jotka on suunnattu akustisille soittajille sekä laulajille, jotka haluavat maustaa soundiaan efekteillä.

 

Grace Design Rex on laitteista pienempi ja edullisempi.


Mikrofonituloja on yksi, ja se antaa tarvittaessa 48 voltin phantom-virtaa. Ylipäästösuodin (75 Hz) kytketään päälle kontrollipaneelista, samoin löytyy ground lift -kytkin.
Gain- ja volume-säätimien lisäksi Rexissä on kahden kaistan ekvalisaattori hyllykorjaimilla (low, high), säätövaran ollessa +/-10 desibliä.

Takapaneelissa on balansoimaton efektiluuppi send- ja return-liitännöillä.

 

Lisäksi varustukseen kuuluvat balansoitu DI-lähtö (XLR) sekä balansoimaton amp out -lähtö, josta laitteen voi kytkeä vahvistimeen tai muuhun vastaavaan.
Grace Design Rexissä on lisäksi kaksi jalkakytkintä. Näistä boost tuottaa 10 desibelin tasonnoston molempiin lähtöihin, ja mute puolestaan vaimentaa lähdöt.

 

Grace Design Roxi on parin isompi laite ja toiminnoiltaan myös monipuolisempi.


Mikrofonitulolle on phantom-virran lisäksi napaisuuden kääntö, ja kombojakkiin voidaan kytkeä vaihtoehtoisesti myös instrumentti.
Ekvalisaattorissa taas on low- ja high-kaistojen lisäksi puoliparametrinen keskialue. Tämä Mid-säätimellä (+/-10 dB) korjattava taajuus voidaan kohdistaa varsin laajalla alueella (175 Hz – 4 kHz). Lisää säätövaraa tuovat myös efektiluupin dry/wet-säätö ja vahvistinlähdön tasosäädin.

Grace Design Roxissa ylipäästösuotimen rajataajuudeksi voi valita joko 75 tai 150 hertsiä, ja toisaalta sen voi kytkeä kokonaan pois päältä. Tämä tehdään oikeassa laidassa olevalla dip-kytkimistöllä, josta lisäksi voidaan vaihtaa DI-lähtö mikki- tai linjatasoiseksi, kytkeä 12 voltin virta elektreettimikeille ja yhdeksän voltin pedaalivirtalähde päälle sekä vaihtaa boost-polkimen funktioksi efektiluupin poiskytkentä.


Takapaneliissa ekstraa on erillinen liitäntä viritysmittarille, jota mute-kytkin ei mykistä.

Grace Design Rex toimii mukana tulevalla yhdeksän voltin verkkoadapterilla, kun taas Roxin virtalähde on rakennettu laitteen sisälle. Sisäinen jännite on molemmissa 30 volttia.

 

Lisätiedot: MSonic

16.06.2023
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy