Grotbox – äärimmäistä monoa

Image

Onko Auratonen aika ohi? Ehkä, mutta ainakin sen idea kestää aikaa ja uusin tulokas pienten ja vaatimattomien kaiutinten markkinoille onkin brittiläinen Grotbox.

Malli on yksi ja sama, mutta  kaiutinta myydään mustalla, harmaalla, punaisella tai sinisellä etuverkolla toteutettuna.
Grotboxin nimi juontaa brittien studioslangista, jossa sana on perinteisesti tarkoittanut pientä monokaiutinta, jonka toistokaista on rajoittunut. 

Tämä nimenomainen Grotbox on USB-virtasyötöllä toimiva aktiivinen monokaiutin, täysin analoginen ja taajuusvasteeltaan tarkoituksellisesti typistetty. 
Sen yksinkertainen idea on simuloida musiikin kuuntelua tyypillisillä kotikaiuttimilla, USB-purnukoilla ja vaikkapa läppärin omilla kaiuttimilla.
Jos siis studiossa miksataan isoilla kaiuttimilla, Grotboxin on määrä paljastaa saman tien toimiiko miksaus myös vaatimattomammilla ämyreillä kuunneltaessa.

Valmistaja jakaa sivustollaan kovin säästeliäästi tietoa kaiuttimestaan, eikä esimerkiksi kerro toistoalueen laajuutta tai taajuusvastetta. 
Audiosignaali syötetään joka tapauksessa 3,5 mm:n jakin kautta ja kaiuttimen mukana toimitetaan lyhyt johtonysä, jossa on itsessään kuunteluvoimakkuuden säädin.
Valistunut arvaus on, ettei johtonysää ole pakko käyttää ja jos haluaa, kahdesta kaiuttimesta voinee muodostaa streoparin.
Valmistajan some-kuvista päätellen kaiutin on muodoltaan jotakuinkin kuutio ja tahoiltaan noin kymmenen sentin luokkaa tai alle.

Lisätiedot: Grotbox