Guild Polara Kim Thayil – grunge-mestarin kitara

Image

Soundgarden-kitaristi Kim Thayil on nimekkäimpiä Guild S-100-kitaroiden käyttäjiä viimeisten vuosikymmenien aikana. Niinpä perinnemerkki on julkistanut tänä vuonna kaksi hänen nimikkomalliaan.


Nimikkomalleista kalliimpi valmistetaan Yhdysvalloissa, ja se on varustettu Lollarin mikeillä.
Sen sijaan edullisempaa Newark St. -sarjaa edustavan Guild Polara Kim Thayilin valmistus tapahtuu  Aasiassa.

 

Image


Soittimen umpinainen lankkurunko on mahonkia, samoin kuin kaulakin, jonka profiiliksi ilmoitetaan ”Vintage Soft U". Kaulaliitos on tehty liimalla, ja kielten soiva pituus on 629 millimetriä.
Polaran otelauta on Intian ruusupuuta, ja radius puolestaan 12,5 tuumaa. Nauhojen profiili sen sijaan on ”narrow tall” eli kapea ja korkea.

Guild Polara Kim Thayilissa on komposiittisatula, jonka leveydeksi ilmoitetaan 43 millimetriä. Virityskoneistoiksi on asennettu Groverin Rotomatics, kun taas talla on tyyppiä Tune-O-Matic erillisellä kieltenkiinnikkeellä. Kielten leveyden tallassa todetaan olevan 50 millimetriä.

Mikeiksi edullisempaan Polaraan on asennettu Guild HB-1-humbuckerit sekä kaula- että talla-asemaan. Alnico II -magneeteilla varustettujen mikkien luvataan tuottavan ´70-luvun S-100-kitaroiden lämpimän, mutta artikuloivan soinnin.
Säätövaraa tuovat mikkikohtaiset volume- ja sävysäätimet, kolmiasentoinen valitsin sekä phase-kytkin. Näin ollen tarjolla on neljä erilaista soundivaihtoehtoa.

Image

Guild Polara Kim Thayil on saatavilla viimeistelyllä Black high gloss.

Lisätiedot: Guild Guitars