Heritage Audio i73 Pro – Neve-tyyliä äänikorttiin 

Image

Kolmen eri malliversion yhteisenä nimittäjänä on tulomuuntajan käyttö Neve 73 -tyylisen etuvahvistimen kytkennässä.

 

Tuoteperheen pienin malli, i73 Pro One, on varustettu yhdellä etuvahvistimella, jota käytetään mikrofoni- ja linjasignaalia vahvistettaessa.
Kolmantena vaihtoehtona on rasian etulaitaan sijoitettu, instrumenttikäyttöön tarkoitettu jakki, josta signaali ohjautuu siihen käyttöön varattuun JFet-vahvistimeen.

Image

Lisäksi i73 Pro Onessa on "ylimääräinen" linjatason tulo, joten sen kautta voi taltioida vaikkapa stereofonisen kosketinsoittimen.

Askeleen järeämpi i73 Pro Two on puolestaan varustettu kahdella mikrofonivahvistimella. Ykköskanava palvelee tässäkin mallissa tarvittaessa instrumenttien linjasoittotarpeita. 

Image

Sekä i73 Pro One että i73 Pro Two on suunniteltu lähinnä yhden ihmisen työpisteeseen ja niissä on analoginen stereolähtö yhden monitorikaiutinparin syöttöä varten, sekä kuulokeliitäntä niihin tilanteisiin, joissa kaiutinkuuntelu ei käy päinsä.

Kuunteluvoimakkuutta hallitaan kaksitoimisella kookkaalla säätimellä, ja painokytkinten takaa löytyvät miksereiden master-lohkoista tutut tarkkailukuuntelun valinnat – monokuuntelu, kaiutinten mykistys, sekä kaiutinten vaimennus.

Tietokoneeseen i73-sarjan laitteet liitetään USB-C-liitännän kautta.
Lisäksi niiden takalaitoihin on sijoitettu minikokoinen DIN-liiton, jonka kautta saa kulkemaan midi-viestit kumpaankin suuntaan. 

 

Ominaisuuksiltaan kolmikon suurin malli, i73 Pro Edge, on lähtökohtaisesti sama kuin i73 Pro Two, mutta siihen on lisätty lähdöt joko vaihtoehtoisen monitoriparin, muusikoille miksattavan luurikuuntelun tai vaikka re-amp-kytkennän varuille.

Image

Tulokanaviakin on neljä, joista kaksi ensimmäistä vastaa Pro Twon tulokanavia. Niiden jatkeena takalaidassa on tulojakit kahdelle linjatason signaalille.

Myös digitaalinen tiedonsiirto on otettu mukaan, i73 Pro Edgen takalaitaan sijoitettujen Adat-porttien muodossa.

Image

Applikaatio i73 Pro -sarjan äänikorteille sisältää monitorointi- ja reititysasetusten ohessa inserttipisteet digitaalisille muokkaustoiminnoille, joita laitteiden mukana toimitetaan Hertitagen omien laitteiden perusteella mallinnettuina plugeina. Näitä voi käyttää jo tallennusvaihessa, sekä DAW-ohjelmaan asennettuina efektiplugeina. 

Heritage i73 Pro -sarjan äänikorteissa on myös ns. loop back -toiminto, jolla esimerkiksi tietokoneelta kuunneltavan stereofonisen ääniraidan – vaikkapa videon ääniraidan – saa ohjattua saman tien tellennukseen.

Lisätiedot: Msonic