IK Multimedia Tonex – koko soittolaitteisto nyt yhdessä pedaalissa

Image

IK Multimedia on lanseeranut mallintavan/profiloivan Tonex-pedaalin, joka toimii tarvittaessa kokonaisena soittolaittestona niin treeneissä kuin tien päälläkin. Mukana tulevalla ohjelmistolla soittaja voi profiloida omia vahvistimiaan ja/tai käyttää muiden käyttäjien taltioimia ja virittelemiä Tone models -profiileja.

 

Tonexiin mahtuu kerrallaan 150 Tone model -presettiä, mutta Tonex Max -ohjelmiston mukana tulee jopa yli 1000 valmista esiasetusta. Lisäksi ToneNET-palvelusta on mahdollista ladata tuhansia muiden käyttäjien laatimia soundeja.
Presetit voidaan järjestellä Tonexin librarian-toiminnolla ja siirrellä pedaaliin ja pois aina kulloistenkin tarpeiden mukaan.

Image

24-bittinen, 192 kHz -prosessointi tarjoaa 123dB dynaamisen kaistan. Profilointi onnistuu yksittäisestä pedaalista aina efektit, vahvistin, kaappi ja mikki -yhdistelmän kattavan kokonaisen signaaliketjun mallinnukseen saakka.
Käyttäjät saavat käsiensä ulottuville myös IK:n VIR-kaappi- ja mikkimallinnukset.
Presetteihin voidaan lisätä kohinaportteja, analogisia eq-mallinnuksia, kompressori, sekä AmpliTube X-Space -pedaalista irrotetut viisi erilaista stereokaikua sekä paljon muuta.

Tonex-soundeja voi hyödyntää itse pedaalin ohella myös ohjelmistolla ja iOS-sovelluksella.
DAW-ohjelmaan ladattuna Tonex-ohjelmisto toimii AAX/AU/VST-plugarina, ja se on käytettävissä AmpliTube 5:ssä (jonka täysversio tulee sopivasti Tonex-pedaalin mukana).

Laite toimii myös itsenäisenä 24-bittisenä/96kHz -usb-audio interfacena. Äänettömään soittoon on tarjolla kuulokeliitäntä ja laitteen stereolähtö on mahdollista muuttaa monoksi sekä kaappisimulaatiolla että ilman.

Image

Italiassa suunniteltu ja valmistettu IK Multimedia Tonex-pedaali on kompaktin kokoinen ja varustettu keikkakäyttöä kestävällä anodisoinnulla alumiinirungolla.

Tonex itsessään korvaa tarvittaessa kokonaisen pedaalilaudan, mutta se voidaan myös liittää kätevästi midi-yhteyksillä jo olemassaolevaan sellaiseen, ja kaiken kukkuraksi mikä tahansa Tonexin parametri on yhdistettävissä ulkoiseen ekspressiopedaaliin.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: EM Nordic