JHS Artificial Blonde – kahden kanavan vibrato

Image

JHS:n uutuuspedaali sai alkunsa kitaristi-laulaja-lauluntekijä Madison Cunninghamin tavasta säädellä valmistajan Emperor-pedaalia biisien välillä eri asetuksiin.


Artificial Blonde tuottaa ”hieman kolmiulotteisen” vibrato-efektin, joka on osa Cunninghamin kitarasoundia. Pedaalissa on kaksi kanavaa itsenäisin speed- ja depth-säätimin, joilla säädetään vibrato-efektin nopeutta ja syvyyttä. Kanavalta toiselle vaihdetaan puolestaan oikeanpuoleisella jalkakytkimellä.

Image

Pedaalin eq-säätö on tyypiltään aktiivinen tilt-ekvalisaattori, ja se on kanaville yhteinen. Säätimen ollessa keskikohdassa sointi on neutraali, kun taas vastapäivään käännettynä se korostaa matalia taajuuksia ja leikkaa korkeita. Vastavuoroisesti myötäpäivään säätäessä korostuvat korkeat taajuudet ja matalat vaimentuvat.

JHS Artificial Blonden volume-säätimellä pedaalista lähtevän äänen voimakkuus. Vasemmalla jalkakytkimellä taas polkaistaan pedaali päälle tai bufferoituun ohitustilaan.
Tuloliitäntöjä on yksi, kun taas lähtöjä on kaksi, mikä on eduksi, jos pedaalia halutaan syöttää kahteen vahvistimeen. Tällöin saadaan valmistajan mukaan ”kolmiulotteinen” stereokuva.

Artificial Blonde toimii yhdeksän voltin DC-verkkoadapterilla.
Virrankulutus on 138 milliampeeria.

Videolla Madison Cunnigham soittaa pedaalilla ja juttelee JHS-pomo Joshua Heath Scottin kanssa:

Lisätiedot: Custom Sounds