JHS Volture – pienempi jännite, parempi soundi?

Image

Fuzz-pedaalit ovat erittäin herkkiä jännitteen määrälle, ja tyhjentyvä paristo onkin havaittu hyväksi keinoksi löytää näistä pedaaleista erilaisia ”sävyjä”. JHS:n uutuuksiin kuuluva Volture tuottaa saman efektin, mutta helpommin ja toistettavasti.

JHS Volture sijoitetaan analogisen pedaalin ja sen virtalähteen väliin. Virtalähteen syöttö kytketään Volturen input power jack -tuloon ja Volturen output power jack -lähtö puolestaan liitetään jatkoadapterilla varsinaisen efektipedaalin – lue "fuzzin" – virtaliitäntään.

Volturen Voltage-säätimellä voidaan laskea eteenpäin syötettävän jännitteen määrää 7,5 voltista 1,25 volttiin, minkä johdosta säröpedaalin soundi ”huononee”. Idea pedaalin tekoon tuli valmistajan mukaan kitaristi John Mayeriltä.

Volturen led-valo himmenee jännitteen laskiesssa, ja alle kahden voltin mentäessä se pimentyy sitten jo kokonaan. Jalkakytkimellä laite kytketään päälle tai pois, ja jälkimmäisessä tilassa se ei vaikuta virransyöttöön lainkaan.

JHS Voltureen voidaan syöttää 9, 12 tai 18 voltin käyttöjännitettä (keskinapa negatiivinen). Valmistajan ohjeen mukaan laitetta tulisi käyttää vain alle 50 milliampeeria kuluttavien analogisten pedaalien kanssa, eikä missään nimessä digitaalisten efektien kera, joita se voi jopa vahingoittaa.

Lisätiedot: JHS