Nayteikkuna

Keeley Compressor Mini – kompressio kahdesta nupista

Keeley Electronics täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Sen kunniaksi Robert Keeley suunnitteli uuden minipedaalin.


Keeley Compressor Mini -pedaalin yksinkertaisuus selittyy sillä, että kompressiotoiminnot on pitkälti automatisoitu. Pedaalin edustaa tyypiltään ns. ”Manhattan/New York”-kompressiota (ts. rinnakkaiskompressiota), jossa soundi perustuu puhtaan ja kompressoidun soundin yhdistelmään, joka tehdään tässä tapauksessa automaattisesti.

Keeley Compressor Minin todetaan säilyttävän soiton dynamiikan ja nyanssit, mutta tehden samalla soittamisesta helpompaa. Valmistajan mukaan kompression paluuaika (release) on säädetty siten, että niin humbucker- kuin yksikelaiset mikit kuulostavat eloisilta ja ilmeikkäiltä.

Keeley Compressor Mini on varustettu level- ja comp-säätimillä. Näistä ensimmäisellä säädetään pedaalin voimakkuus, ja sitä käyttäen voidaan ajaa säröpedaaleita ja vahvistinta.

Keeley Compressor Minin toisella säätimellä puolestaan asetetaan tulosignaalin kompressio. Automaattisen ”tone recovery” -kytkennän kerrotaan pitävän huolen siitä, että ylätaajuuksien sointi säilyy isollakin kompressioasetuksella.

Kompressori polkaistaan jalkakytkimellä päälle tai pois. Pedaalissa on yksi instrumenttitulo ja -lähtö.
Virta puolestaan otetaan minipedaaleille tyypillisesti 9 voltin verkkoadapterilla, ja virrankulutukseksi ilmoitetaan reilu 10 milliampeeria.

Keeley Compressor Mini on valmistettu Yhdysvalloissa, ja se on saatavilla väreillä Black Neon  sekä Arctic White, jälkimmäisellä rajoitetun ajan.

Robert Keeley kertoo pedaalista:

 

Soittoesimerkkejä Keeley Compressor Minin käytöstä:

Lisätiedot: Custom Sounds

27.09.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy