Keeley Noble Screamer – neljä särösoundia

Image

Robert Keeleyn uusin säröpedaali yhdistää Nashvillessa suositun Nobels ODR-1:n että ikisuosikki Tube Screamerin. 

 

Keeley Noble Screamer on toiminnoiltaan yksinkertainen. Pedaalin kolmella säätimellä asetetaan särön määrä (drive), soinnin sävy (tone) sekä lähtövoimakkuus (level).
Drive-säätimen alla olevalla clipping-kytkimellä valitaan puolestaan diodiklippauksen muoto eli Nobelsin kaltainen hard-klippaus (od) tai Tube Screamerista tuttu soft-klippaus (ts).

Tone-kytkimen od-vaihtoehto puolestaan antaa käyttöön Nobelsin ”spectrum”-sävysäädön, jossa liikutaan tasaisesta vasteesta korkeita ja matalia taajuuksia korostavaan sointiin. Ts-vaihtoehdossa tone-säädin toimii alipäästösuotimena eli se leikkaa korkeita taajuuksia, ja sävy on näin ollen keskialuevoittoisempi.

Noble Screamerista saa siis neljä erilaista särösoundia, joista kaksi on valmistajan mukaan aivan uusia, sillä käyttäjä voi yhdistää Nobels ODR-1:n diodiklippauksen ja Tube Screamerin sävysäädön tai sitten päinvastoin.

Image

Pedaali mahdollistaa myös bufferoidun ja true bypass -ohitustilan valinnan.
Tämä tehdään painamalla jalkakytkintä kahden sekunnin ajan. Bufferoidun ohitustilan merkiksi led-valo vilkkuu kolme kertaa, ja true bypass -tilan kohdalla kaksi kertaa. Itse kytkimen todetaan toimivan äänettömästi.

Keeley Noble Screamer on varustettu tulo- ja lähtöjakeilla sekä liitännällä 9-18 voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen, virrankulutus 23 milliampeeria). Pedaali valmistetaan Yhdysvalloissa.

Lisätiedot: Custon Sounds