Kemper Profiler Player – kevyemmin keikalle

Image

Saksalaisvalmistajan uusin tuote on kooltaan pienin ja hinnaltaan edullisin Kemper-vahvistin. Se on varustettu 50 vahvistinrigillä, ja se tukee myös uusia ja innovatiivisiksi luonnehdittuja Liquid-profiileja.
Lisäksi Rig Manager -applikaatiolla pääsee käsiksi suureen määrään eri käyttäjien luomia mallinnuksia.

 

Metallikuoriin pakattu Profiler Player on varustettu kolmella jalkakytkimellä, joista vasemmanpuoleisella selataan pankkeja ja rigejä vastapäivään ja oikeanpuoleisella puolestaan myötäpäivään.

Image

Keskellä olevalla jalkatkytkimellä kytketään päälle tai pois valitut efektit. 

Kemper Profiler Playerin bank-painikkella päästään siirtymään nopeasti kymmenen pankin läpi, joiden tunnistamista helpottaa kunkin oma led-väri.
Viidellä rig-painikkella taas voidaan ladata kulloinkin valittuna olevasta pankista yksi vahvistinrigi kerrallaan.

Tämän jälkeen sitä päästään muokkaamaan tulovahvistuksen (gain), ekvalisaattorin (treble, middle, bass) sekä rig-kohtaisen voimakkuuden osalta (rig volume).
Gain-säädintä painamalla voidaan myös kontrolloida tuloliitännän kohinaporttia, ja rig volumea painamalla taas bluetooth- ja usb-toiston voimakkuutta.
Muutokset tallennetaan pitämällä rigin painiketta vähän aikaa pohjassa, ja pikkutarkkaan justeeraukseen pääsee sitten käsiksi Rig Manager -softassa.

Profiler Playerissa itsessään on myös FX 1 ja 2 -säätimet, joille voidaan kohdistaa Rig Managerista kaksi efektiä yhtä rigiä kohden. Säätimillä pääsee kontrolloimaan efektien tärkeimpiä ominaisuuksia (esim. delay feedback & mix).
Tämän ohella säädinpaneelissa on painike tap tempon asettamiseen, ja sitä pohjassa pitämällä saadaan aktivoitua edistyneempi viritysmittari jatkuvasti päällä olevan version sijaan.

Lisäksi varustukseen kuuluu myös master volume, jolla säädetään globaalisti laitteen lähtövoimakkuus. Tämän säätimen asetukset eivät tallennu rigien asetuksiin, eikä säädin ei valmistajan mukaan myöskään vaikuta äänenväriin millään lailla.

Image

Liitäntöihin kuuluvat instrumenttitulon lisäksi ts-jakeilla varustettu stereolähtö, josta laite voidaan kytkeä studiomonitoreihin tai kahteen valmistajan aktiivikaappiin, joiden monitorointi aktivoidaan säädinpaneelin Kone-painikkeesta.
Varusteluun kuuluvat myös DI-lähtö (XLR), kuulokelähtö sekä ohjainpedaalin liitäntä esimerkiksi ekspressiopedaalille.
Kaikkien analogisten lähtöjen voimakkuus on alisteinen master volumelle.

Kemper Profiler Playerissa on myös kaksi usb-porttia, joista USB A-tyypin portti on päivityksiä ja kovalevyjä varten.
Sen sijaan ääntä, midiä ja Rig Manager -ohjelmaa varten käytetään USB B-tyypin porttia. Tämän ohella takapaneelissa on liitäntä mukana tulevaa virtalähdettä varten.

Lisätiedot:

• Custom Boards
DLX
• Musiikki Silfverberg Oy
• Soundtools