Kramer Pacer Classic – aikamatka ´80-luvulle

Nykyään Gibsonin kitarabrändeihin kuuluvan Kramerin valmistus aloitettiin aloitti jo 1970-luvulla, ja ´80-luvun hevibuumin keskellä se oli yksi kuumista kitaroista. Sittemmin merkki painui unholaan, mutta viime vuosina se on tehnyt uutta tulemista.


Kramer Pacer Classic kuuluu valmistajan Original-mallistoon, joka on kunnianosoitus ´80-luvun malleille. Soittimen offset-tyyppinen runko on valmistettu vaahterasta, samoin kuin kaula, joka on profiililtaan ohut, sillä Kramerin kitarat rakennettiin nopeaa soittoa silmällä pitäen.
Pacer Classic -mallin otelauta on niin ikään vaahteraa 14 tuuman radiuksella, ja kielten soiva pituus on 25,5 tuumaa eli 647,7 millimetriä.
Otelautanauhat ovat tyyppiä medium jumbo.

Lisenssillä valmistetut lukittava satula (Floyd Rose™ R2) sekä Floyd Rose™ 1000 -sarjan talla- ja vibrasysteemi kuuluvat Kramer Pacer Classicin varusteluun.
Virityskoneistot ovat valmistajan omaa tuotantoa, ja ne toimivat 14:1-välityksellä.

 

Mikrofoniyhdistelmä koostuu Seymour Duncan™ JN -humbuckerista talla-asemassa sekä Seymour Duncan™ JB-mallista kaulan puolella. Molemmissa mikeissä on Alnico V -magneetit, ja niille on omat volume-säätimet sekä yhteinen sävysäädin. Kolmiasentoinen valitsin täydentää systeemin.
Kramer Pacer Classicin volume-potikoissa on ”treble bleed” -kytkentä sekä nostokytkimet, joilla mikit saadaan kytkettyä joko sarjaan tai rinnan.

Kitaraa on saatavilla kolmella kasarihenkisellä viimeistelyllä: Radio Blue Metallic, Scarlet Red Metallic sekä Purple Passion Metallic.

Valmistajan video:

Lisätiedot: Algam Nordic 

10.05.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy