Laney Loudpedal – rautasydämen soundi

Image

Perinteikäs brittimerkki julkisti taannoin IRF (Ironheart Foundry) -mallistossaan kaksikanavaisen vahvistinpedaalin.

Laney Loudpedalin tehoksi ilmoitetaan 60 wattia (RMS). Kanavalta toiselle sukkuloidaan ch1/2-jalkakytkimellä, ja molemmat kanavat on varustettu itsenäisillä gain- ja volume-säätimillä särön ja äänenvoimakkuuden asettamiseksi.

Ykköskanavan gain character -kytkimellä valitaan kerrallaan jokin kolmesta klippaus- ja särötyypistä: clean (soft-klippaus), rhythm (asymmetrinen klippaus) sekä lead (symmetrinen klippaus).
Loudpedalin kakkoskanavassa puolestaan on kolmiasentoinen tone-kytkin. Sen ollessa bright-asennossa pedaali korostaa korkeita taajuuksia, ja hieman vähentää matalia taajuuksia.
Dark-vaihtoehdon vaikutus on päinvastainen, eli matalat taajuudet korostuvat ja korkeat vaimentuvat, ja ylipäätään sointi on valmssitjan sanoin "lämpimämpi".
Off-asennossa vaikutusta ei ole suuntaan tai toiseen.

Image

 

Loudpedalissa on kanaville yhteinen, passiivinen ekvalisaattori treble-, middle- ja bass-säätimineen.
Lisäksi on boost-säädin, jolla asetetaan jalkakytkimellä aktivoitavan buustauksen taso. Pedaalin kytkennässä boost on ennen gain-säätimiä, ja se vaikuttaa molempiin kanaviin, sekä niiden särökäyttäytymiseen.

 

Image

 

Laney IRF Loudpedal on varustettu yhdellä tulojakilla, mutta erillistä instrumenttitason lähtöjakkia siinä ei ole. Sen sijaan on oma lähtö kaiutinkaapille (vähintään kahdeksan ohmia), ja lisäksi efektiluuppi (send, return), jonka muuntajaerotetusta send-lähdöstä pedaalia voidaan tarvittaessa käyttää tavallisena särönä vahvistimen edessä (ei vaadi kaiutinkaapin kytkemistä).
Tämän ohella varustukseen kuuluu balansoitu DI-lähtö (XLR) ground lift -kytkimellä sekä päälle kytkettävällä kaiutinemulaatiolla.
Lisäksi on kuulokelähtö ja aux-tulo.

Laney Loudpedal toimii mukana toimitettavalla 24 voltin verkkoadapterilla, eikä muita virtalähteitä tule valmistajan mukaan käyttää.

Lisätiedot: Laney Amplification