Latin Percussion laajentaa etno-soitinten valikoimaansa

Image

Uusien mallien perustana ovat afrikkalainen perinnesoitin, Mbira eli sormipiano, sekä kautta maailman tunnettu kehärumpu.


LP Kalimba valmistetaan kahdessa eri koossa, joista pienemmässä on pentatoniseen C-asteikkoon viritettynä yhdeksän kieltä, ja kookkaammassa peräti 17.
Kielten metalli on silattu kromilla ja hienoviritys onnistuu kielet paikoilleen puristavaa  ruuvikiinnitteistä metallipalkkia hieman löysäämällä.

Kummankin kalimban muoto muistuttaa keihäänkärkeä ja soittimia kuvaillaan hyvin ergonomisiksi.

Image

Soinnin perustana on runkopuuhun koverrettu kaikukammio, ja lisäväriä sointiin saa rungon kylkeen puhkaistusta vibrato-aukosta, jonka osittain tai kokonaan soiton aikana peittämällä voi tuottaa erilaisia vouvaavia ja wah-tyyppisiä efektejä.

 

Image


Uudet kehärummut puolestaan ovat Bendir ja Tar, ja kumpaakin valmistetaan halkaisijaltaan 14-, 16-, 18-, ja 20-tuumaisena versiona.
Kaikki mallit ovat viritettäviä ja rummun kyljessä on soittoa haittaamaton pidike viritysavaimelle. Kalvo on synteettistä materiaalia ja valmistajan mukaan soinniltaan kelpoinen, kestävä ja helposti puhtaana pidettävä.

Bendirin kehä valmistetaan kuudesta toisiinsa laminoidusta poppelikerroksesta ja rungon syvyys on neljä tuumaa. Tässä rummusssa on myös kalvoa vasten painautuvat ja kireydeltään säädettävät päristinlangat, jotka tuovat sointiin virvelimäistä räpsettä ja ripinää.

Tar-rumpua valmistetaan kahdella eri runkosyvyydellä: 2,5-tuumaisena, jolloin runko koostuu 11 poppelikerroksesta, sekä nelituumaisena, jonka rakenne vastaa Bendiriä.

Kaikissa versioissa on miellyttäväksi kuvattu, reunoiltaan pyöristetty aukko, johon peukalon voi pujottaa tukevan soitto-otteen muodostamiseksi. Kahden ja puolen tuuman syvyisessä Tarissa on aukon sijaan runkoon veistetty sisennys otteen varmentamiseksi. 


Lisätiedot: Latin Percussion