Lerxst By-Tor – Alex Lifesonin särösoundi

Image

Lerxst on kitaralaitteita ja -komponentteja valmistavan Mojotonen vahvistinmerkki, jonka 50-wattinen Omega-vahvistinuppi on luotu yhteistyössä Rush-kitaristi Alex Lifesonin kanssa. Nyt valmistaja on julkistanut vahvistimen pohjalta tehdyn säröpedaalin.

Lerxst By-Torissa on kaksi kytkentää, joiden keskinäistä järjestystä voidaan muuttaa order-kytkimellä. Drive-kytkentä perustuu Omega-vahvistimeen, kun taas boost-kytkentä on JFET-säröaste.
Mikäli boost valitaan ensimmäiseksi, se ajaa drive-osiota, ja pedaali menee entistä rajummin särölle. Kun järjestys valitaan toisin päin, boost toimii normaalissa roolissaan eli tasonnostona sooloja varten.
Drive- ja boost-kytkennöille on omat jalkakytkimet, joten ne voidaan polkaista päälle myös erikseen.

Image

By-Torin gain-säätimellä asetetaan särön määrä drive-kytkennässä, ja tone-säädöllä taas kontrolloidaan ylätaajuuksien määrää soundissa. Ajatus on, että jos pedaalia käyttää kirkkaasti soivan vahvistimen kanssa, voi säätimen pitää kiinni tai avata sitä vain vähän, kun taas tummasoundisen vahvistimen kanssa voi olla tarvetta avata säädintä enemmänkin.
Level-säätimistä toisella asetetaan pedaalin lähtövoimakkuus, ja toisella taas boost-toiminnon voimakkuus nollasta kuuteen desibeliin.

Lerxst By-Tor on varustettu tulo- ja lähtöjakilla sekä liitännällä yhdeksän voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen). Jännitettä ei saa ylittää. Virrankulutus on 70 milliampeeria.

Lisätiedot: Mojotone/Lerxst