Line6 POD Express Guitar & Bass – ultrakannettavia pedaalivahvistimia

Image
Image

Mallinnustekniikastaan  tunnettu Line6 julkisti äskettäin kaksi uutta POD-sarjan vahvistinta kitaralle ja bassolle. 

Line6 POD Express Guitar & Bass on molemmat varustettu seitsemällä vahvistin- ja kaappimallinnuksella, jotka valitaan säädinpaneelin keskellä olevalla valitsimella. 
Alla olevaa alt-nappia painamalla päästään lisäksi säätämään valitun vahvistimen voimakkuutta, samoin kuin gain-, mid-, bass- ja treble-säätöjä käyttäen ympärillä olevilla efektivalitsimia. 

POD Express -pedaaleissa on yhteensä 16 efektiä jaoteltuna neljälle valitsimelle. 
Kitaramallissa on neljä säröefektiä, modulaatioefektiä, viivettä sekä kaikua. 
Bassomallissa puolestaan neljä kompressoria, synaa ja säröä, sekä kolme modulaatioefekiä plus yksi viive. 
Valitun efektin intensiteettiä voidaan muuttaa liikuttamalla efekivalitsinta hitaasti sen säädinalalla.
Toisaalta haluamansa efektityypin (esimerkiksi kompression) saa myös kokonaan pois päältä viemällä valitsimen kiinni eli täysin vastapäivään.

Line6 POD Express -pedaaleissa on kaksi jalkakytkintä, joista vasemmanpuoleisella polkaistaan pedaali päälle tai bypass-tilaan. 
Oikeanpuoleisella voidaan sekä naputella modulaatio- ja viive-efektien tempo, tai aktivoida viritysmittari painamalla poljinta pidempään. 
Preset-tilaan taas päästään painamalla molempia yhtäaikaa, jonka jälkeen niillä pääsee käymään läpi 21 esiasetettua soundia. 

Image

POD Express -pedaalien liitännät on sijoitettu koteloiden päätyyn. Molemmat on varustettu yhdellä tulojakilla ja kahdella lähdöllä, volume-pedaalin/jalkakytkimen liitännällä, samoin kuin usb-liitännällä äänitystä varten.
Lisäksi on liitäntä yhdeksän voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen), jonka täytyy antaa vähintään 500 milliampeeria pedaalin käyttöön. Homma onnistuu myös kolmella AA-paristolla, joiden kotelo avataan pohjasta.

Image

Pedaalien sivusta löytyy vielä kuulokejakki sekä sen volume-säädin. 

Lisätiedot: Line6