Maono PM422 – USB-mikrofoni podcast-käyttöön

Image

Herttakuvioinen PM422 toimii podcast-tyyppisessä käytössä samalla myös tietokoneen ääniliitäntänä, joten se soveltuu myös esimerkiksi pelikäyttöön tai videoneuvotteluihin.

 

Halkaisijaltaan 16-millimetrin kalvolla toteutettuun elektreettikapseliin perusstuvan mikrofonin käyttö on tehty yksinkertaiseksi. Se liitetään suoraan tietokoneeseen USB-kaapelilla, eikä toiminta vaadi erillisiä ajureita tai apu-applikaatioita. Tietokone tunnistaa mikrofonin äänilähteksi automaattisesti, samoin se tunnistaa mikrofonin runkoon sijoitetun kuulokeliitännän tietokoneen äänilähdöksi.

Mikrofonin etuvahvistus säädetään Gain-potentiometrillä ja signaali haroitetaan jo mikrofoninin sisällä kuulokesyöttöön. Tietokoneelta kuunneltavan äänen voimakkuus asetetaan sopivaksi kulloinkin käytössä olevasta applikaatiosta.

Painokytkin gain-säätimen yläpuolella on mikrofonin mykistystä varten.

Mikrofonin muuntimet toimivat 24-bittisesti ja maksiminäytetaajuus on 192 kHz.

Image

 

Maonon pakettiin kuuluu itse mikrofonin lisäksi tärinävaimennettu kehtoripustin, työpöydän kanteen kiristettävällä leualla asennettava mikrofoniteline, mikrofonin päälle asemoitava superlon-tuulisuoja sekä mikrofonin ja puhujan väliin tarvittaessa sijoitettava pop-filtteri ynnä 1,5 metrin mittainen USB-kaapeli.


Lisätiedot: Musiikki Silfverberg