Marshall DSL40CV Vintage – uusi vanha kuosi!

Image

Image

 

 

Tämän täysputkivahvistimen perinneversio erottuu joukosta jo harmaan etukankaan ja mukavasti vanhahtavan nimikilpensä ansiosta. Soundipuolella luvataan sekä että – niin vintagea kuin nykysointiakin!

Marshallin mukaan tämä rajoitetun valmistusmäärän puitteissa myyntiin tuotu vahvistin erottuu joukosta myös äänivaroillaan, jotka ovat fyysistä kokoa suuremmat. Kombon päätevahvistimessa on kaksi EL34-putkea, kun taas etupää on toteutettu neljällä ECC83-putkella (12 AX7). Nimellinen pääteteho on 40 wattia, mutta sen voi puolittaa triodi/pentodi-kytkennän vaihtavalla kytkimellä hiljaisempaa soittoa varten.

Kaiuttimena on 12-tuumainen Celestion Seventy 80 (ei siis fifty/sixty, vaan seventy/eighty).

Kanavia on kaksi ja kumpaisessakin on kaksi erilaista vaihdetta. Ykköskanavalla (classic gain) ovat tarjolla joko helisevän puhtaaksi kuvailtu clean tai särölle murtuva crunch, kakkosella (ultra gain) taas lead 1 tai lead 2.
Kummallekin kanavalle on oma kaiun säätönsä. Sävynsäätimet puolestaan toimivat yhteisesti kummallakin kanavalla ja tarjolla on kolmialueinen eq, jota täydentävät diskanttialueeseen vaikuttava presence ja bassorekisterin muhkeutta kontrolloiva resonance.

Koko vahvistimen soundia voi puolestaan muuttaa Tone Shift -kytkimellä, jonka takaa löytyy vanhahtava alkuperäis-Marshall ja sen vaihtoehtona hyökkäävämpi nyky-Marshall.

Vahvistimen vakiomallin esittelyn voit katsoa tästä linkistä

Lisätiedot SuomessaEM Nordic