Marshall Guv´nor, Drivemaster, Bluesbreaker & Shredmaster –´90-luvun tenhoa

Image

Marshall julkisti muutama päivä sitten uudet versiot ´90-luvun alkupuolen säröpedaaleistaan. Alkuperäismallien ulkonäkö on piirulleen tallella, ja kuten tuolloin, myös uusversiot valmistetaan Englannissa.

 

Marshall Guv´nor julkistettiin alunperin jo vuonna 1988, ja nimeltään se viittaa kehenkäs muuhunkaan kuin firman perustajaan Jim Marshalliin. Uutuusmallin luvataan olevan uskollinen kopio alkuperäisestä.

Image

Guv´norin gain-säätimellä asetetaan särön määrä, kun taas sävyn hakemiseen on perinteinen kolmialueinen ekvalisaattori (bass, middle, treble). Level-säätimellä puolestaan asetetaan pedaalin lähtövoimakkuus.

 

Alunperin vuonna ´92 julkistettu Marshall Drivemaster perustui Guv´noriin, mutta hieman erilaisella sävy- ja särökytkennällä. Pedaalin todetaankin tuottavan ”oikean Marshall-soundin ja särön”.

Image

Säätimet itsessään ovat samanlaiset kuin Guv´norissa (gain, bass, middle, treble, level).

 

Marshall Bluesbreaker -pedaali julkistettiin alunperin myös vuonna ´92, ja vuosien kuluessa siitä on tullut haluttu malli käytettyjen markkinoilla. Pedaali jäljittelee soundiltaan valmistajan ´62 ‘Bluesbreaker’ -vahvistinta.

Image


Soundin hakemiseen on vain kolme säädintä (gain, tone, volume), ja sointia kuvaillaan ”low gain” -tyyliseksi.

 

Niin ikään vuonna ´92 alunperin julkaistu Marshall Shredmaster oli valmistajan ensimmäinen ”high gain” -pedaali, ja myös tummempi kuin nelikon muut polkimet. Uusversion luvataan tuottavan alkuperäispolkimesta tutun ”hard”-klippaukseen perustuvan särösoundin.

Image

Shredmasterin säätimistö (gain, bass, contour, treble, volume) poikkeaa keskialueen suhteen porukan muista malleista. Middle-säätimen tilalla oleva contour-säätö nimittäin leikkaa keskialuetta myötäpäivään säätäessä, ja vastapäivään kääntäessä taas lisää soundiin keskialuetta.

 

Marshall Guv´nor, Bluesbreaker, Drivemaster ja Shredmaster polkaistaan päälle tai bypass-tilaan jalkakytkimellä.
Pedaalit on varustettu tulo- ja lähtöjakkien lisäksi liitännällä yhdeksän voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen). Käyttö onnistuu myös yhdeksän voltin paristolla.

Image

Marshall-pedaalien fyysiset mitat ovat 110 x 67 x 147 millimetriä. Painoa kullakin on 0,7 kilogrammaa.

Lisätiedot: Algam Nordic