Marshall ST20H & ST20C Studio JTM 20/5 – perinteeseen luottaen, mutta uusin ominaisuuksin

Image

Marshall on julkistanut ensimmäisen vahvistimensa sen jälkeen, kun se ruotsalainen Zound Industries -yhtiö osti brittimerkin. Valmistajan Studio-mallistoa vahvistava perinteikäs JTM-malli on saatavilla sekä nuppina että kombona.

 

Marshall ST20H & ST20C Studio JTM-vahvistimet toimivat etuasteen osalta kolmella ECC83-triodiputkella sekä pääteasteen osalta kahdella 5881-pentodiputkella. Mallitunnuksen H viittaa erilliseen ns. vahvistinnuppiin (head), kun taas C merkitsee vahvistimen ja kaiuttimen yhdistelmää, comboa.

Nykypäivän tapaan tapaan teholuokaksi voi valita joko viisi tai 20 wattia, ja valinta suoritetaan asettamalla standby-kytkin joko low- tai high-tilaan.

ST20H & ST20C -vahvistimissa on neljä tuloa. Ne käsittävät korkean ja matalan herkkyyden vaihtoehdot sekä kirkkaalle high treble -äänensävylle (1) että pehmeälle ja täyteläiselle normal-äänensävylle (2). Lisäksi tuloja voi linkata keskenään sävyjen yhdistelemiseksi.

Image


Molemmille tulotyypeille on myös oma loudness- eli volume-säätimensä. Lisäksi varustukseen kuuluvat perinteinen kolmen kaistan ekvalisaattori (treble, middle, bass) sekä pääteasteen korkeisiin taajuuksiin vaikuttava presence-säädin.

 

Image

Marshall ST20H & ST20C Studio JTM on varustettu peräti viidellä kaiutinlähdöllä, jotka mahdollistavat seuraavat kombinaatiot: 1 x 16 ohmia, 1 x 8 / 2 x 16 ohmia sekä 1 x 4 / 2 x 8 ohmia.
Lisäksi on linjatason DI-lähtö kaiutinemulaatiolla, sekä päälle/pois kytkettävä efektilenkki (send, return).

Image

Marshall ST20H -malli painaa 9,25 kiloa, ja sen fyysiset mitat ovat 500 x 240 x 230 millimetriä.
Kombomalli ST20C taas on varustettu valmistajan G12M-65 Creamback-kaiutinelementillä, ja se painaa 17,8 kiloa. Mitoiltaan se on 500 x 460 x 265 millimetriä.

 

Image

Uuteen JTM Studio-mallistoon kuuluu myös kaksi erilliskaappia, yhdelle 12-tuumaisella ladattu ST112 sekä kahdella vastaavalla Celestion G12M-65 Creamback -kaiuttimella kalustettu ST212. Yhden kaiuttimen kaappi on kombon tavoin takaa osittain avoin, kun taas kahden kaiuttimen kaappi on takaa suljettu.

Lisätiedot: Algam Nordic