Michael Landau Coma Stratocaster – mestarin kitara

Image

Fender on julkistanut uudisversion Michael Landaun henkilökohtaisesta instrumentista, joka tunnetaan nimellä ”Coma”. Kitaristi osti modifioidun ´59 Stratocasterin paikallisesta kitarakaupasta Los Angelesissa vuonna 1974, ja on sittemmin itse kustomoinut sitä useaan kertaan. Tämä versio soittimesta perustuu sen nykytilaan.

 

Fender Michael Landau Coma Stratocasterissa on lepästä tehty runko satiini-nitroselluloosa-lakkauksella. Neljällä pultilla runkoon kiinnitetty vaahteraakaula on muotoiltu C-profiiliin, ja varustettu ruusupuisella otelaudalla, jonka radius on 7,25 tuumaa.
Kielten soiva pituus on tuttua Fender-mittaa eli 25,5 tuumaa (64,77 senttimetriä), ja satula puolestaan on oikeaa luuta, leveydeltään 42 millimetriä.

Image

Michael Landau Coma Stratocasteriin on asennettu vintage-tyylin vibratalla sekä valmistajan ClassicGear-virityskoneistot, jotka toimivat 18:1-välityksellä.

Image

Tallamikki on Custom ML CuNiFe -humbucker, kun taas keskellä ja kaula-asemassa on yksikelaiset ML Ultra Noiseless™ Single-Coil Strat® -mikit.
Vaihtokytkin on viisiasentoinen, ja sen lisäksi on mikkikohtaiset sävysäätimet sekä master volume -säädin.

Fender Michael Landau Coma Stratocasterin mukana toimitetaan vintage-henkinen kova laukku sekä artistin itsensä kirjoittama vihkonen, samoin kuin tarraa, hihna, plektroja ja PTFE-teippiä. Kitara on saatavilla Coma Red -viimeistelyllä, ja se valmistetaan Fenderin Coronan tehtaalla Kaliforniassa.

Image

Valmistajan tuotevideolla Michael Landau kertoo soittimesta ja sen historiasta:

Lisätiedot: Fender