Nembrini Audio EN Hardball Metal Head – raskaalle otteelle

Image

Kitaravahvistimia sekä erilaisia efektilaitteita korvaavia virtuaalaitteita koodaava Nembrini Audio julkisti oman näkemyksensä ENGL Powerball-vahvistimesta. Luonnollisestikin pakettiin kuuluvat myös kaiutinkaapit sekä äänityshuone mikityksineen.


Tiedotteen mukaan esikuvavahvistin tunnetaan massiivisesta alakerrastaan, kristallinkirkkaasta puhtaasta soinnista, jos kohta myös rapeasti rosokkaista sekä leikkaavista soolosoundeistakin.
Nembirinltä kerrotaan, että EN Hardball Metal Head on mallinnettu jokainen vahvistinaste ja -asetus tarkoin ja erikseen analysoiden. Niinpä AU-, AAX-, VST- sekä VST3-formaateissa toimivan plugin vakuutetaan vastaavan aitoa vahvistinta.

Image


Vahvistimen perussäädöt vastaavat fyysistä laitetta.
Seitsen- ja kahdeksankielisten kitaroiden käyttö on huomioitu kuten esikuvassakin kolmella applikaation mikserilohkoon sijoitetulla lisäsuotimella – Tight, Rumbling sekä Harsh – joilla voi tiukentaa altaajuuksien sointia, vaimentaa alakertaa sekä kesyttää liian kirskahtavaa preesensiä.
Kohinaportti puolestaan siivoaa äänten väleistä turhat ulkopuoliset surinat ja pörinät pois.

Vahvistimen perään voi samaisessa mikserinäkymässä kytkeä jonkin kuudesta erilaista virtuaalisesta kaiutinkaapista, ja syntyvä sointi taltioidaan keinotodellisuuteen luodussa studiohuoneessa kahdella niinikään mallinnetulla mikrofonilla.
Mikrofonimalleja on neljä erilaista ja niiden sijaintia, etäisyyttä sekä keskinäistä balanssia voi säädellä.

 

Image

 

Mikäli valmiiden kaappien valikoima loppuu kesken, applikaatioon voi ladata lisää IR-vasteita, joko valmiiksi muiden tekemiä tai itse tuotettuja.

Image
Alustakseen plugi tarvitsee Apple-tietokoneen vähintään 10.9-käyttöjärjestelmällä, tai vaihtoehtoisesti PC:n Windows 7 tai sitä uudemmalla käyttöjärjestelmällä.
Applikaatio toimii 64-bittisesti ja se on suojattu Ilok-lisensoinnilla.
Lanseerauksen ajan (päättyy maaliskuun lopussa 2023) valmistaja myy applikaatiota omassa kaupassa alennettuun hintaan.


Lisätiedot: Nembrini Audio