Orange Guitar Butler – nyt palvellaan kitaristia

Orange julkisti pari vuotta sitten Bass Butler -etuasteen, ja nyt omansa saavat sähkökitaristit.


Orange Guitar Butler on kaksikanavainen etuaste. Kanavista puhtaampi koostuu gain-säätimestä sekä kolmialueisesta ekvalisaattorista (treble, middle, bass).
Guitar Butlerin särökanava puolestaan perustuu JFET-kytkentään, jonka todetaan toimivan putkivahvistimen tapaan ja tuottavan ´70-lukulaisen, overdrive-tyyppisen särösoundin.
Puhtaan ja särökanavan välillä vaihdellaan pedaalin oikeanpuoleisella jalkakytkimellä.

Orange Guitar Butlerin särökanavan ekvalisaattori koostuu treble-, middle- ja bass-säätimistä sekä yläkeskialueeseen vaikuttavasta presence-säädöstä.
Särön luonnetta puolestaan muokataan gain-hanikan sekä kahden volume-säätimen yhteispelillä, jotka valitaan pedaalin vasemmalla jalkakytkimellä.
Orange Guitar Butlerin kaksi itsenäistä volume-säädintä mahdollistaa valmistajan mukaan sen, että kitaran saa erottumaan bändin seasta. Lisäksi kakkosvolumen pitäisi tuottaa tarpeeksi avattuna hieman putkitasasuuntaajan sag-efektiä muistuttava soundi. 

Orange Guitar Butler on varustettu yhdellä instrumenttitulolla sekä bufferoidulla efektiluupilla (send, return).
Lähtöliitäntöjä on kaksi. Guitar Butlerin amp-lähtö (plugi) on vahvistinliitäntää varten, kun taas balansoitu DI-lähtö (XLR) on varustettu kaiutinsimulaatiolla, ja sitä voidaan käyttää suorana lähtönä miksauspöytään tai äänikortille. Sen apuna on myös ground lift -kytkin maalenkkien taltuttamiseksi.

Orange Guitar Butler toimii 18 voltin virtalähteellä, joka toimitetaan pedaalin mukana. Sen fyysiset mitat ovat 17,7 x 6,7 x 15,5 senttimetriä, ja paino 1,3 kilogrammaa.

Videolla Orangen Ade Emsley soittaa pedaalilla ja kertoo sen toiminnoista:
 

Lisätiedot: Orange
 

18.01.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy