Orange OR30 – täysin putkilla

Image

Vahvistinmerkki Orange julkisti äskettäin yksikanavaisen 30-wattisen täysputkinupin, joka on valmistettu Englannissa.

 

Orange OR30 on varustettu etuasteen ja vaiheenkääntäjän osalta kolmella 12AX7-putkella, sekä  efektilenkin osalta yhdellä 12AU7-putkella.
Pääteaste taas toimii neljällä EL84-putkella, ja yhdellä 5AR4 (GZ34)-tasasuuntausputkella. Päätetehoksi voidaan valita headroom/bedroom-kytkimellä joko täysi 30 wattia tai kotisoittoon sopivammat kaksi wattia.

Image

 

OR30:ssa on virtakytkimen lisäksi Warmdown/Play-kytkin. Käyttäjää suositellaan laittamaan molemmat kytkimet suoraan päälle, ja käyttämään Warmdown-tilaa vasta ennen vahvistimen sulkemista.
Tuloja on yksi, ja sen vieressä olevalla kolmiasentoisella bright-kytkimellä (neutral, fine treble, broad treble) voidaan säätää vahvistimen kirkkautta alhaisilla voimakkuuksilla. Gain-säädöllä taas asetetaan tulovahvistus.

Orange OR30:n ekvalisaattori on perinteiseen tapaan kolmialueinen (bass, middle, treble), jota täydentää yläkeskialueen kirkkauteen vaikuttava presence-säädin. Tyypillisen, negatiiviseen takaisinkytkentään perustuvan ja yleensä kovaa soitettaessa selkeämmin erottuvan preesenssäädön sijaan kyseessä on valmistajan mukaan ns. cross-line-presence, jonka luvataan kuuluvan hyvin kaikilla äänenvoimakkuuksilla.
OR30:n ensimmäisellä volume-hanikalla asetetaan vahvistimen lähtövoimakkuus. Toinen voimakkuusäädin on käytännössä sama, mutta sillä asetetaan jalkakytkimellä päälle kytkettävä volume-buusti.

Orange OR30:n takapaneelista löytyy kaksi kahdeksan ohmin ja yksi 16 ohmin kaiutinlähtö, efektilenkki (send, return), liitäntä jalkakytkimelle sekä headroom/bedroom-kytkin.
Vahvistin on katodibiasoitu, joten pääteputkien vaihdon yhteydessä ei tarvitse tehdä bias-säätöä. Mitoiltaan vahvistin on 27 x 55 x 24 senttimetriä, ja painoltaan 18,3 kilogrammaa.

Lisätiedot: Orange Amps