Orange Twister Cable – eikä kierry johto sykkyrälle!

Image


Image

 


Orange esitteli osastollaan keksinnön, joka mullistaa niiden kitaristien ja basistien elämän, jotka eivät syystä tai toisesta käytä langatonta järjestelmää, mutta joiden keikkakoreografia on omiaan kieputtamaan johdon solmuun.

 

Tuttu ilmiö – usean perättäisen samaan suuntaan pyörähtämisen seurauksena kummalliselle kierteelle sykkyröityvä johto on piinannut kitaristipolvia sähkösoittimen keksimisestä alkaen.
Syystä tai toisesta ihminen tuppaa kääntymään mielummin yhteen suuntaan kuin toiseen ja kieputtaa siinä illan mittaan samalla piuhan yhä pahempaan sotkuun.

Orange kertoo, että ongelman ratkaisu vaati hyppäämistä perinteisen karsinan ulkopuolelle, jotta ajatus kulkisi selkeästi ja löytäisi uuden uomansa. Tuloksena oli sitten Twister Cable – johto jonka salaisuus piilee laakeroidussa väliholkissa.

Holkki koostuu kahdesta toisiinsa laakeroidusta osasta. Kun kitaristi kääntyy, piuha lähtee kiertymään, mutta niin kiertyy myös holkin ulompi osa. Ja vain uloin osa, sillä soittimeen johtava nysä ei kierry yhtään mihinkään. Signaali holkin sisällä kulkee valmistajan vakuutuksen mukaan luotettavasti ja häiriöttä kaiken aikaa, sillä holkin puoliskot on istutettu toisiinsa tiiviisti. Materiaali on ilmailuteollisuuden käyttämää alumiinia.

Itse kaapeli on samaa korkealuokkaista tavaraa, jota Orange on käyttänyt johdoissaan jo pitkään. Liittimet ovat Neutrikin valmistamia ja värivaihtoehdot ovat musta ja hopea.

Image

Ja mikä hauskinta: Twister-kaapeleita saa myös mikrofonikäyttöön tehtyinä ja XLR-liittimillä.

Entä kestävyys? No, Frankfurtin Musiikkimessuilla Orange havainnollisti asiaa vitriinillä, jossa sähkömoottori pyöritti uupumatta johtoa ja ainoastaan holkin se puoli pyöri mukana, joka oli moottorin puolella. Se toinen pää johdosta lepäsi levollisesti aloillaan eikä ollut moksiskaan.
Sen perusteella voisi arvella, että ennemmin sankari menee pökkyrälle pirueteistaan kuin piuha väsähtää.
 
Lisätiedot: Into-Luthman