Origin Effects Halcyon Gold Overdrive – enemmän kuin Klonin klooni

Image

Origin Effectsin uusin säröpedaali on saanut inspiraationsa Klon Centaur -pedaalista, mutta tuo pöytään myös uusia ominaisuuksia.

Origin Effects Halcyon Goldin drive-säätimellä asetetaan särön määrä, ja dry-säädöllä puhtaan signaalin osuus soundissa. Level-hanikalla säädetään puolestaan pedaalin lähtövoimakkuus, kun taas tone vaikuttaa äänen kirkkauteen. Tuttuja ja alalla vakiintuneita ominaisuuksia, joiden jälkeen päästäänkin tämän pedaalin omiin juttuihin.

Image

Overdriven voice-kytkimellä voidaan ensinnäkin valita joko alkuperäinen keskialuevoittoinen soundi (Klon) tai hieman pehmeämpi ja tasapainoisemmaksi kuvailtu sointi (Mod). Näistä jälkimmäisen todetaan sopivan erityisesti yksikelaisten mikkien kanssa, sekä isommilla särömäärillä silloin kun vahvistin soi puhtaasti.

Halcyon Goldin Adapt-kytkimellä taas kytketään päälle mukautuva kytkentä, joka reagoi soittovoimakkuuteen ja säätelee ala- ja ylätaajuukseen vaimennusta. Kun sointi muuttuu voluumin laskiessa puhtaammaksi, mukautuva kytkentä miksaa hiljalleen mukaan niitä ala- ja ylätaajuuksia, jotka lujemmasta signaalista vaimennetaan.

Valittavissa on kolme asentoa:
0) kuin alkuperäinen Klon Centaur (ei mukautuvaa kytkentää)

1) osittain mukautuva kytkentä (mukana hieman basso- ja ylä-äänten vaimennusta ennen säröä)

2) täysin mukautuva kytkentä (keskialueen korostusta vaimennetaan, eikä ala- ja ylätaajuuksilla ole vaimennusta)

Origin Effects Halcyon Gold Overdriven jalkakytkimellä polkaistaan pedaali päälle tai bufferoituun ohitustilaan.

Pedaali on lisäksi varustettu tulo- ja lähtöjakeilla sekä liitännällä yhdeksän voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen). Virrankulutukseksi ilmoitetaan 200 milliampeeria.
Pedaalin fyysiset mitat ovat 124 × 58 × 64 millimetriä, ja paino puolestaan 500 grammaa.

Lisätiedot: Origin Effects