OXI Instruments Coral – polyfoninen syntikka euroräkkiin

Image

Kahdeksanääninen Coral on valmistajansa mukaan markkinoiden ainoa polyfoninen syntetisaattori, joka on suunniteltu euro rack -järjestelmään sopivaksi.


Peräti 64 oskillaattorin tuottamat äänet voi Coralissa jakaa vapaasti erillisiksi ja itsenäisiksi osiksi, joille synteesikoneistoistojen käyttötavasta riippuen voidaan osoittaa jopa kahdeksan oskillaattoria kullekin.
Jokaiselle osalle voi asettaa omat asetuksensa efektisyöttöjä myöten ja oskillaattorit voi yhdistää myös unisono-tilassa monofoniseksi soundiksi.

Image

Oman hupinsa puuhaan tuo mahdollisuus soittaa kahdeksaa eri soundia yhden CV-signaalin ohjauksessa vuoronperään siten, että jokainen uusi note on -komento liipaisee automaattisesti uuden soundin. Tämä luontuu valmistajan mukaan niin arpeggioita käytettäessä kuin perinteisiä melodialinjoja tai sointuja (myös mattoja) koskettimistolta soitettaessa.

Yhteen ja samaan soivaan osaan voi allokoida myös useampia Coralin synteesikoneistoja jolloin yksittäinen soiva ääni saattaa koostua vaikkapa virtuaalisesta analogisynteesistä sekä FM-synteesistä samanaikaisesti.
Erityyppisiä synteesitapoja on 12 ja niiden mahdollisuudet ovat laajat.
Lisäksi wavetable-synteesikoneiston raakamateriaaliksi voi tuoda ulkoisia WAV-tiedostoja soinnin raaka-aineiksi. Soitin kelpuutta 16-, 24- sekä 32-bittisiä tiedostoja niin mono- kuin stereomuodossakin.
Apuna soundiston hallinnassa palvelee OXI Instrumentsin OXI Wave -applikaatio.

Soinnin mausteeksi Coralissa on omat Space- ja Chorus-efektinsä.

Räkkimaailman sisäisen CV-kontrollin ohessa Coralin voi valjasta myös midi-ohjaukseen. Tilaa Coral vaatii räkistä 14 HP:n verran.

Lisätiedot: OXI Instruments