PRS HDRX 20 – keikka-Hendrixiä pienemmässä paketissa

Image

Paul Reed Smithin uutuuksiin kuuluu 20-wattinen versio pari vuotta sitten esitellystä HX100-vahvistinnupista. Suunnittelun pohjana on tässäkin tapauksessa käytetty Jimi Hendrixin Woodstock-keikalla (oletettavasti) käytössä ollutta Marshallia.


PRS HDRX 20 -vahvistimen kytkentä perustuu kolmeen 12AX7-etuasteputkeen sekä kahteen 5881-pääteputkeen, joista jälkimmäisten todetaan säröytyvän kauniisti alhaisellakin teholla. Vahvistimen kerrotaan olevan luonteeltaan ylätaajuuksia korostava, mutta ei räikeällä tavalla.

Image

 

Vahvistimessa on yksi tulojakki, mutta kaksi kanavaa. Niille yhteisiä säätimiä ovat kolmialueinen ekvalisaattori (treble, middle, bass), mid gain -kytkin (off/on), yläkeskialueen presence-säädin sekä master volume.
Tämän lisäksi ykköskanavalle on oma bass volume -säädin, ja kakkoskanavalle puolestaan treble volume sekä bright-kytkin (off/on). Molemmat kanavat ovat päällä yhtä aikaa, samaan tyyliin kuin vanhoissa Marshall-vahvistimissa, joissa kanavat on linkitetty piuhalla.

Kaiutinlähtöjä on viisi ja ne kattavat monipuolisen lajitelman eri impedanssivaihtoehtoja: 1 x 4 tai 2 x 8 ohmia, 1 x 8 tai 2 x 16 ohmia sekä 16 ohmia. Huoltotöiden helpottamiseksi Bias-säätöihin pääsee käsiksi suoraan vahvistimen takalevyn jakeista.

Image

PRS HDRX 20 on päällystetty mustalla tolexilla, ja takapaneelissa on Authentic Hendrix -logo sekä jäljennetty Jimi Hendrixin nimikirjoitus.
Nuppi on suunniteltu Yhdysvalloissa, ja se valmistetaan Indonesiassa.

Lisätiedot: EM Nordic